Google ve Facebook kılıçlarını Vevo için çekti

Google ve Facebook kılıçlarını Vevo için çekti

İnternet çağının MTV'si olarak anılan online müzik video platformu Vevo'yu satın almak birçok şirketin hayallerini süslüyor. Daha önce Facebook'un teklifini geri çeviren Vevo, artık yolun sonuna geldi: Vevo ya halka açılacak ya da Facebook ve Google'ın tekliflerini değerlendirecek.

New York Post'un iddiasına göre Facebook ve Google, Vevo'yu satın almak için açık tekliflerini yapmış durumda. Şirketin Universal Music Group, Sony Music ve Abu Dhabi Media gibi ortakları şirketin satılmasından daha çok halka açılmasını tercih ediyor. Yine de Vevo ortaklarının şirket için belirlediği bir rakam bulunuyor. Universal Music Group, Sony Music ve Abu Dhabi Media, Vevo'nun 1 milyar dolar değere ulaştığını ve şirketin yıllık 150 milyon dolar gelire sahip olduğunu söylüyor.

Biçilen bu değere Facebook ve Google'ın direndiği de haberde yer alan ayrıntılar arasında. Google'ın satın almaya daha çok yakın olduğu ifade ediliyor. Çünkü Vevo'nun YouTube kanalı en aktif hesaplar arasında yer alıyor. Vevo sadece YouTube'tan bir ayda 48 milyon tekil ziyaretçi sağlıyor.

Vevo istenilen rakamlara satılmazsa borsaya açılması planlanıyor. Kısacası Vevo CFO'ları kritik kararı vermek üzere.

Vevo'nun hisselerinin yüzde 51'ini Universal, yüzde 29'unu Sony ve yüzde 20'siniyse Abu Dhabi Media elinde tutuyor.

Aslına bakılırsa Vevo hisselerinin 'tuzu kuru' şirketlerde olduğunu söyleyebiliriz. Medya içeriklerinin tüketim mecraları değişirken, Vevo'nun yıldızı daha da parlıyor. Durum böyleyken patronlarının yıldızı parlayan Vevo'yu satmayacaklarını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.