Facebook Marketing sayfaları 'global'leşti

Facebook Marketing sayfaları 'global'leşti

Facebook zaman tünelini devreye sokmasının ardından her zamanki gibi yeniliklerini duyurmaya devam ediyor. Sürekli yeni eklenen özellikler ya da iyileştirmelerle karşılaşıyoruz. Bundan çok kısa süre önce Facebook'un sayfa yönetimi için özel bir uygulama yayınladığını sizlere duyurmuştuk. Bu haberde de size bazı yeni özelliklerden bahsetmek istiyoruz:

Facebook'a gelen ve test edilmeye başlananan ilk özellik birleştirilmiş global sayfalar. Bu tarz sayfalar, birçok ülkede faaliyet gösteren ya da çoklu dilde hizmet veren marka sayfalarının çok işine yarayacak.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü üzere tek bir Facebook Marketing sayfası üzerinden artık pek çok ülkedeki kullanıcılar kendi ülkelerinin ilgi içeriklerine ulaşabilecek. Bu sayfada, Türkiye'yi seçtiğimizde Facebook Marketing Türkiye ekibinin girdiği duyuruları ve mesajları görebiliyoruz.

Bu tarz sayfaların yeni getirilerinden birisi, tüm markaları tek bir çatı altında toplayarak beğeni sayılarının dünya genelinde tespit edilmesini kolaylaştırmak. Yine global markaların tek bir çatı altında toplanmasını sağlayarak "Markaİsmi Türkiye" gibi ayrı Facebook sayfaları görmek yerine sadece o markaya ait sayfaları da görebiliyor olacağız.

Ayrıca bu yeni özellikle birlikte Facebook sayfa yetkilendirmelerine de yeni bir boyut getireceği aşikar. Global markalar, ülkeler için ayrı sayfa yöneticileri atayabilir durumda olabilirler. Bir süredir Facebook sayfalarına gelmesi beklenen, sayfa yetkilendirme rütbeleri de bu özellikle birlikte devreye girebilir. Yani bu tarz sayfaların Türkiye sorumlulukları, Türkiye'deki ekip tarafından üstlenilirken, markanın diğer bir ülkedeki faaliyet ekibi tarafından kendi ülkelerine ait olacaklar ve birbirinden etkilenmeyecekler. En azından bizim öngörümüz bu şekilde.

Facebook'a yeni gelecek özelliklerden birisi de yazılan bir iletinin kaç kişiye ulaştığının, sayfada bulunan katılımcıların yüzde kaçının bu içeriği gördüğünün metriklerinin görüntülenebilir olması. Zaman zaman çıkan haberler, milyonlarca hayranı bulunan sayfaların aslında o kadar da etkili olamadığı, çünkü içeriklerin aslında o sayfanın hayranlarınca görüntülenme oranlarının çok az olduğunu belirtiyordu. Facebook bu metriklerle ve reklam seçenekleri ile, buradaki "üstü kapalılığı" da gidermiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.