Apple'dan 'inanılmaz' ürünler gelecek

Steve Jobs'tan sonra Apple'ın yönetim koltuğuna oturan Tim Cook için aslında herşey görünenden daha zor. Cook şu ana kadar Apple yatırımcılarının beklentilerini karşıladı, ama kullanıcıların yeni ürün beklentileri için aynı şeyi söylemek zor.

Fakat Tim Cook son açıklamalarıyla yeni ürünler bekleyen Apple hayranlarına umut veriyor. AllThingsD D10 Konferansı'na katılan Cook, Apple'ın çok iddialı yeni ürünlerle hayranlarının karşına çıkacağını belirtiyor. Her zaman inovatif ürünler geliştirdiklerini hatırlatan Cook, çıkarılacak yeni ürünleri 'inanılmaz' olarak nitelendiriyor.

Paneli yöneten AllThingsD yazarları, Cook'a iTV konusunda sorular sorarak terletti. Cook iTV konusunu kesin bir yanıtla reddediyor. Ancak Cook'un şu sözleri Apple'ın TV segmentine girmesi olasılığını fazlasıyla gösteriyor: "Televizyon Apple'ın ilgi alanına giriyor. Ancak bazı noktaları iyi düşünmemiz gerekiyor. Anahtar teknolojiyi kontrol edebilecek miyiz? Rakiplerin bu alanda yaptıklarının ötesine geçebilecek miyiz? Böyle bir ürünü gerçekten istiyor muyuz? Bu sorulara şuna kadar piyasaya sürdüğümüz her ürün için 'evet' yanıtı verdik ve başarılı olduk."

Aslına bakılırsa Cook politik bir cevap veriyor. Bu cevaptan Apple'ın televizyon üreteceğini ya da üretmeyeceğini ifade etmek zor. Mantıklı düşünmek gerekirse, Cook'un 'inanılmaz ürün' ve  'Televizyon Apple'ın ilgi alanına giriyor' söylemleri iTV'nin geleceği ihtimalini güçlendiriyor.

Apple TV Jobs'ın hobi ürünü değil

İTV üretimi için Apple'ın elinde içerik, donanım ve yazılım gibi tüm malzemeler var. Özellikle Apple TV cihazının şirketi TV üretime daha da yaklaştırıyor. Apple TV satışlarının şirketi iTV üretimi için cesaretlendirdiği ifade etmek mümkün. Cook, katıldığı panelde Apple TV'nin satış rakamlarına değinerek, televizyon segmentinde iddialı olduklarını işaret ediyor.

Geçen sene 2.8 milyon adet Apple TV satıldığını söyleyen Cook, 2012'nin ilk birkaç ayında 2.8 milyon adedi geçtiklerinin üzerine basıyor. Cook, "Apple TV, Steve Jobs'ın hobi olarak ürettiği bir cihaz değil. 2012 yılında 8 milyon adet satma hedefimiz var. Ciddi satış rakamlarına ulaştık, ulaşmayı planlıyoruz. Apple hiç bir zaman hobi olarak ürün piyasaya sürecek bir şirket olmadı" diyor.

Tim Cook ve Apple'ın şirket ruhu aynı dinamiklere sahip olmadığı bilinen bir gerçek. Tim Cook özellikle sakin karakteriyle tanınıyor. Ancak Cook'un 'inanılmaz' kelimesini kullanması, Apple'ın şirket ruhuna ayak uydurmaya başladığının bir habercisi. Yönetici-şirket dinamikleri heyecanlı temeller üzerine kurulması şüphesiz yeni ürünlere de yansıyacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.