Facebook yeniden akıllı telefon peşine düştü

Facebook yeniden akıllı telefon peşine düştü

Facebook'un kendi markasını taşıyan bir akıllı telefon modelini piyasaya süreceği 2011 yılında konuşulmuştu. Ancak şirket ne resmen bu projeyi onayladı ne de gizliden üretim aşamasına geçti. 2012'ye geldik ve bu kez daha ciddiye alınabilecek söylentiler dolanmaya başladı.

New York Times gazetesinin bir Facebook çalışanından aldığını belirttiği bilgiye göre 'Buffy' kod adlı akıllı telefonunun üretimi için çalışmalar hızlanmış durumda. Facebook telefonun yapımında görevlendirmek üzere Apple'ın iPhone ve iPad projesinde çalışmış bazı yazılım ve donanım mühendislerinin de Facebook'ta işe başladığı, NYT'nin haberinde yer alan iddialar arasında. Telefonun özellikleri veya ne zaman piyasa sürüleceği konusunda bilgi yok.

Bir internet şirketi olarak Google da teknoloji dünyasının donanım kısmına Motorola'yı satın alarak girmişti. Peki neden internet şirketlerinin donanım üretmek gibi bir amacı bulunuyor? Cevabı aslında gayet basit. İnternet şirketleri kendi platformlarını ilk elden yönetmek istiyor. Reklam alanlarını buna örnek olarak gösterebiliriz. Özellik Facebook'un mobil uygulamasında bir iş modeli henüz yok. Bunun yanı sıra internet şirketleri platformlarını mevcut cihazların özelliklerine göre değil, kendi uygulamalarının özelliklerine göre tasarlayabilecek.

Öte yandan Facebook, borsada oldukça zor günler geçiriyor. Şirket borsadaki ilk haftasında rekor denilebilecek bir kayba imza attı. Bu tip spekülasyonlar şirketin borsadaki hisselerine yukarı yönde belli bir ivme kazandırabilir. Şu an için Facebook'un borsada kazanmasının tek yolu kendi markasına ait 'güçlendirici' bir takım yenilikler olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.