Şampiyon Manchester City ile Foursquare'den ortak kampanya

Şampiyon Manchester City ile Foursquare'den ortak kampanya

Geçen hafta İngiltere Premier Ligi'nde şampiyon olan Manchster City, konum bazlı uygulama olan Foursquare ile anlaştığını açıkladı. Anlaşma çerçevesinde Etihad Stadyum'u, şehir merkezinde ve Manchester mağazalarında alışveriş yapan Manchester taraftarlarına kulübün ürünleri, yiyecek ve içecekleri indirimli olarak satılacak.

Şu ana kadar şirketler veya mekan sahipleri Foursquare ile kampanyalar düzenliyordu. Ancak bu kampanyalardan Foursquare'in haberi bile olmuyordu. Sadece işyerleri kendi isimlerini duyurmak için bu tip kampanyalara başvuruyordu. Manchester City anlaşması ise site için bir iş modeli olarak düşünülebilir.

Manchester'ın şampiyon olmasınından sonra kulübün taraftarlarının kulüple ilgili konumlarda 16 bin kez paylaşımda bulunduğunu belirtmek istiyoruz. Şampiyon spor kulübü sosyal medya araçlarını uzun süredir etkili olarak kullanıyor. Manchester City taraftarları YouTubeFacebook ve Twitter gibi diğer sosyal ağları da yakından takip ediyor.

Sponsorlu Foursquare kampanyalarının tüm dünyanın yanı sıra Türkiye'de de zamanla yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Dört büyüklerden bir takımın Foursquare ile anlaşıp mağazalarında kampanyalar gerçekleştirmesi, kulübün satışlarını da hareketlendirecektir. Elimizde kesin ölçümlere dayalı bir veri yok, ama Türkiye'de ciddi bir Foursquare takipçisi bulunduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.