GrupHediye.com 1,5 milyon TL yatırım aldı, iş modelini değiştirdi

GrupHediye.com 1,5 milyon TL yatırım aldı, iş modelini değiştirdi

Grup katılımıyla arkadaşlarınıza çeşitli hediyeler gönderebileceğiniz bir girişim olarak tanıttığımız Gruphediye.com yeni bir iş modeline geçti ve aldığı yüklü yatırımla gözünü Türkiye dışındaki pazarlara çevirdi.

Cengiz Coşkun, Talat İçbilen ve Melis Sadıkoğlu tarafından kurulan girişim yeni iş modelinde ürün satışını bir kenara bırakmış. Grup katılımıyla toplanan paranın ödemeli kartlarla hedef kişiye gönderildiği bir modele geçmiş. Yani arkadaşlarınızın bir havuz hesabına aktardığı para MasterCard'la arkadaşınıza kargoyla iletiliyor ve arkadaşınız istediği hediye için bu kartı MasterCard kabul eden her yerde kullanıyor. Online alışveriş siteleri de listeye dahil.

Hediye olarak göndeilen kart, özel bir kutuda ve 'Hediye Hikayesi' denilen, parayı gönderen grubun tüm katılımcılarının özel mesajları ve özel tasarım bir görselle karşı tarafa iletiliyor. Fiziksel ve online mağazaları karşısına almadan büyümek isteyen girişim, bu sayede kullanıcıların istediği büyüklükte hediye alabilmesini de hedefliyor.

Diğer yandan yeni modelde para toplama kavramı sadece bireylerle sınırlı kalmıyor. Öğrendiğimiz kadarıyla GrupHediye.com'un sosyal yardımlaşma ve fon toplama projeleri için kullanılmasına da izin veriliyor. Sanırım tam bu noktada gönderilen karttan nakit çekim yapılamadığını belirtmek gerekiyor.

1,5 milyon TL yatırım 

Mobil platformda iPhone, Android, Windows Phone ve Symbian uygulamaları hazırlayan GrupHediye aradan geçen sürede önemli bir yatırım da almış. Temmuz 2011'de yayına giren ve 1 Mart itibariyle yeni dönemin kapılarını açan girişim tam 1,5 milyon TL tutarında yatırımla hedeflerini de genişletmiş.

İbrahim Servet Harunoğlu, Ali Harun Harunoğlu, Aydın Ulusan ve Pimsa A.Ş. tarafından yatırım için Ocak ayında imzalar atılmış ve yatırımın 2/3'ü fonlanmış. Kalan 1/3'lük kısım ise projenin devamı ile 2012 sonuna bırakılmış.

Güncel durum nasıl?

Grup Hediye, şuan 3. aylık 65-70 bin ziyaretçiyle yoluna devam ediyor. Girişimciler alınan yatırımla hem iş modelini hem de Gruphediye.com'u daha geniş kitlelere yaymak istiyor. Yurtdışı açılımında Macaristan, Bulgaristan, Dubai ve Rusya gibi pazarlara girmeyi düşünüyor.

Şu an dışardan çalışanlar hariç, 13 kişilik bir ekiple yoluna devam eden girişim nakit kendi içinde kararlı ve tercih edilebilir bir iş modeli sunuyor. Diğer yandan, her ne kadar iş modelinde farklılıklar olsa da hediye çeki/hediye ürün odaklı girişimlerle de kullanıcı yakalama anlamında rekabete giriyor. Ne kadar başarılı olacaklarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Hediyeleşme anlamında tercihlerinizi paylaşarak girişimcilere fikir verebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.