Twitter kişiseleştirilmiş e-posta servisi RestEngine'ı satın aldı

Twitter kişiseleştirilmiş e-posta servisi RestEngine'ı satın aldı

En büyük sosyal ağ Facebook'un izinden giden en büyük ikinci sosyal ağ Twitter, satın almalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son bir ayda ikinci alımını yapan şirket, sosyal ağlarda kişiseleştirilmiş e-posta pazarlaması yapan RestEngine'i bünyesine kattı.

RestEngine'ın web sitesi üzerinden duyurulan satın alma için anlaşma miktarı henüz belirtilmiş değil. Ancak kuruculara giden meblağ dışında Twitter'ın RestEngine ekibini kaçırmamak için personele de bazı tekliflerde bulunduğu iddia ediliyor. Buna göre Twitter ekibine katılarak RestEngine'da çalışmak isteyenlere şartlı hisse ağırlıklı paketler önerildiği söyleniyor.

RestEngine'dan bahsetmek gerekirse şirket, pazarlama firmalarıyla kullanıcılar kişiselleştirilmiş e-postalarla iletişim sağlıyor. Mesajlar tek kullanıcıya kadar özel e-posta servisi sunulabiliyor.

Satın alma anlaşmasından sonra RestEngine kurucularından Joe Waltman, klasik açıklama olarak Twitter ekibine katılmaktan çok heyecan duyduklarını ifade ediyor. Anlaşmayla ilgili Twitter tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil.

RestEngine satın alması Twitter'ın yarasına merhem olabilecek nitelikte. Twitter her ne kadar kullanıcı sayısı olarak büyüse de iş modelinin tam oturtulamadığı yönünde yorumlara konu oluyor. Bu yüzden şirketin pazarlama kategorisindeki şirket satın almalarına devam etmesi mümkün ve anlamlı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.