Uygulama geliştiriciler için Facebook'tan sevindirici haber

Uygulama geliştiriciler için Facebook'tan sevindirici haber

Facebook çalışanlarından Aaron Brady'nin yazdığı "Introducing the App Center" başlıklı blog yazısı ile birlikte duyurulan App Center devreye girdi.

Yeni App Center, kullanıcıların yeni uygulamaları keşfetmesini sağlayacak. Aynı şekilde bu uygulama merkezi sayesinde uygulama geliştiricileri de daha iyi geri dönüşler alacak.

App Center'a erişim, hem web tarafında, hem iOS işletim sistemleri üzerinden, hem de Android OS yüklü akıllı telefonlardan gerçekleştirilebilecek.

Böylece Facebook Open Graph ile de yükselişe geçen uygulamaların önemini arttırıyor. Bu yapı ile birlikte kullanıcılar artık pek çok uygulamadan haberdar olabilecek ve yüklemeden önce uygulamalar hakkında fikir sahibi olabilecek, uygulamayı puanlayabilecek ya da yorumlayabilecek. Bu, geliştiriciler açısından da büyük avantaj.

Yeni özelliklerle birlikte geri dönüş almak ve istatiksel olarak da veriler oluşacak. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, demografik bilgilere göre kullanıcıların uygulamaya verdikleri puanlar takip edilebiliyor olacak.

İlerleyen haftalarda yayına girmesi beklenen App Center için uygulama detay sayfaları şimdiden doldurulmaya başlandı. Geliştiriciler,  Developer App'teki App Center sekmesi üzerinden uygulama sayfalarını düzenleyebilecekler. 18 Mayıs tarihinden önce gönderilen düzenlemelere, kontrol aşamasında öncelik verilecek. Bu tarihe dayanarak, App Center'ın Mayıs sonunda kullanıma çıkacağını söyleyebiliriz.

Bununla birlikte artık Facebook'ta ücretli uygulamalar da görmeye başlayacağız. Bununla ilgili olarak Facebook'a ücretli uygulama için istek gönderilmesi gerekiyor. Yani artık App Center da, App Store ve Google Play gibi gerek ücretli, gerekse de ücretsiz uygulamaların barındığı bir merkeze dönüşüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.