Mobil ziyaretçi sayısı Linkedin'in geleceğini belirleyecek

Mobil ziyaretçi sayısı Linkedin'in geleceğini belirleyecek

Bugün Slideshare satın almasıyla değerini biraz daha yükselten Linkedin de mobil taraftaki büyümesini dikkate alıyor. CEO Jeff Weiner'den alınan bilgiler Linkedin'in Facebook gibi mobil hedefli bir şirket olacağını gösteriyor.

Weiner'in verdiği bilgilere göre Mart ayının son haftasında Linkedin'i mobil cihazlardan ziyaret eden tekil ziyaretçilerin oranı yüzde 22'ye ulaşmış. Yeni iPad uyumlu iOS uygulamasının gördüğü ilgi de iddalı beklentilerin üzerine çıkmış.

Borsaya açık tek sosyal ağ olma özelliğini önümüzdeki haftalarda kaybedecek olan Linkedin, daha önce de bahsettiğim gibi mobilde özellikle Linkedin Today üzerinden daha fazla kullanıcı tutabilir. Weiner de kendi stratejilerine göre mobildeki büyümenin devam edeceğini ve dolayısıyla mobil reklam gösterimine başlayacaklarını söylüyor.

Linkedin'in Twitter'a benzer bir şekilde şirket sayfalarını da öne çıkarması da mümkün görünüyor. 2011 yılı başında satın alınan kartvizit tarama uygulaması Cardmunch.com'ın önümüzdeki dönemde Linkedin uygulamalarına dahil edileceğini, hatta Bump gibi NFC temelli bir kartvizit değişim entegrasyonu görebileceğimizi de pekala düşünebiliriz.

Hatırlanacağı üzere Linkedin kurucularından Reid Hoffmann şirketin CEO'luğunu bırakmış ve Greylock Partners ile yatırımcılığa soyunmuştu. Wiener'in Linkedin Hoffman'ın Wrapp gibi yeni nesil girişimlerde pay alması, Linkedin'in önümüzdeki dönemde dinamizmini koruyacağını düşündürüyor.

Hoffman'ın henüz açıkladığı bir yenilikle, kar amacı gütmeyen organizasyonları da Linkedin'e çekeceklerini açıklaması da eski CEO'nun halen Linkedin'in geleceğine aktif olarak yön verdiğini ve bu dinamizmin mobil le birleşerek Linkedin'i daha ileri taşıyacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.