Google Chrome Türkiye'de birinci sırada

Web tarayıcı yarışında sonradan açılan Google Chrome, dünya çapında liderliği hedeflerken Türkiye'de Internet Explorer'ı geride bıraktı ve ilk sıraya yerleşti. Statcounter verilerini referans gösteren Google Türkiye, Mart ayı ortalarında kazanılan liderliği bir blog yazısıyla bir bakıma onaylamış oldu.

Gerçek zamanlı bir web analitik servisi olan Statcounter, dünya çapında mobil tarayıcılar, web tarayıcıları ve arama motorları hakkında istatistikler sunuyor. Ülke özelinde de değerlendirme yapan Statcounter'a göre  Türkiye'nin en çok kullanılan tarayıcısı olma ünvanı Mart ayı ortalarında Internet Explorer'dan Chrome'a geçmişti.

Şu an itibariyle liderliğini sürdüren Chrome'un pazar payı yüzde 45, Internet Explorer'ın pazar payı ise 40, Mozilla Firefox'un payı ise yüzde 13 civarında. 

Geçtiğimiz ay Chrome ve Firefox pazar payını arttırken Internet Explorer'ın düşüşü ise sürmüş. Bu üçlüyü takip eden tarayıcılar ise yüzde 1'in altında pazar payına sahip olan Safari ve Opera olmuş.

Microsoft Windows ile Türkiye pazarında çok yaygın olsa da, Google arama motoru tarafındaki üstünlüğü ile kendi tarayıcısını iyi tanıttı ve ön plana çıkardı. Internet Explorer küresel çaptaki düşüşü ise pazar payının yüzde 50'nin altına gerilemesine neden olmuştu.

Chrome, Gemius'ın 16 - 22 Ocak 2012 haftasındaki sayfa görüntüleme istatistiklerine göre de Chrome 16 sürümü ile Internet Explorer 8.0′ı geride bırakmıştı.

Chrome Firefox ile arayı açmış durumda ama Yandex'in Firefox'u desteklediğini ve kısa süre önce Firefox'un arama sağlayıcıları arasına katıldığını da söylemeden geçmeyelim. Bakalım webdeki tarayıcı rekabeti nasıl şekillenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.