Gmail'e otomatik çeviri özelliği geliyor

Kullanıcılar hem yazılı hem de sesli gerçek zamanlı çeviri araçlarının kullanımına adım adım yaklaşıyor. Şüphesiz bu konuda en ısrarlı şirketlerden biri Google. Türkçe'de çok başarılı olmasa da Google Translate gelişmeye devam ediyor. Son tanıtılan yeniliklerden biri Gmail e-posta servisi için otomatik çeviri aracı oldu.

Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamada, Gmail Labs tarafından geliştirilen otomatik çeviri aracı, Google Translate'in desteklediği dillerin hepsi için geçerli olacak. Servisin şu anda kullanıma açılmadığını, ancak birkaç gün içinde yayına alınacağı açıklamada belirtiliyor. Çeviri aracının tek bir tıkla gerçekleşeceğini de paylaşmak istiyoruz.

Google'ın Translate servisinde günde 1 milyon kitap çevirisi yapıldığını paylaşmıştık. Elimizdeki bu veriden yola çıkarak insanlığın diller arası çeviri araçlarına olan ilgisini anlamak mümkün. Şüphesiz gündelik hayatta çok sık kullanılmaya başlandı. Öte yandan iş dünyası için çeviri araçlarının önemli olduğun ifade edebiliriz. Google'ın, Gmail servisinde kullanacağı otomatik çeviri aracında başarılı olması iş dünyasını olumlu yönde etkileyebileceğini söyleyebiliriz. Uluslararası ticaret şirketlerinin bu araçla beraber aralarında bir nebze de olsa daha hızlı iletişim kurabilmesi mümkün olacaktır.

Google'ın Gmail'e taşıdığı otomatik çeviri aracı için paylaştığı görselleri aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.