Facebook'tan organ bağışına anlamlı destek

Facebook'tan organ bağışına anlamlı destek

Bir gün öncesinde Facebook'un "hayat kurtaracak" girişimi olarak anılan ve büyük merak uyandıran özellik sonunda açıklandı.

ABC News kanalındaki "Good Morning America" programına konuk olan Mark Zuckerberg ve Sheryl Sandberg tarafından yapılan duyuru oldukça anlamlı ve gerçekten de "hayat kurtarıcı" bir özellikte. İkili, Facebook kullanıcılarının yaptıkları organ bağışlarını kendi zaman tünellerinde paylaşmalarına izin veren yeni özelliği eklediğini duyurdu.

Kullanıcılar organ bağışı yaptıklarını duyurabileceği için yeni özelliğin organ bağışlarına olan ilgiyi arttıracağı düşünülüyor. Elbette Facebook bu konuda hassas ve süreçte yetkili makamlarla çalışacak. Yani Facebook zaman tünelinizde organ bağışında bulunduğunuzu belirttiğinizde sizi ayrıca resmi olarak kayıt bırakmanız gereken bir bağlantıya yönlendirecek.

Organ bağışı basit bir konu değil, yasalar ülkeden ülkeye farklılık göstermekle birlikte, organ bağışında doktorların aldığı kararlar ve donörün ailenin rızası da etkili oluyor. Organ bağışında bulunduğunu beyan etmek Türkiye'de de çok basit değil ve insanlar bu konu ile ilgilenmiyorlar. Facebook tarafından eklenen yeni özelliğin, organ bağışına dikkat çekmek adına yapılmış özel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu yaz 1 milyar üyeye ulaşması beklenen Facebook'un, bu özelliği ile hayat kurtaracağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.