Google'dan karşılaştırmalı reklamlar için yeni görünüm

Google'dan karşılaştırmalı reklamlar için yeni görünüm

Google "karşılaştırmalı reklamlar"ını devreye sokuyor. Arama motoru reklamcılığı açısından çok önemli bir konumda bulunan Google, arama sonuçlarında çıkacak kıyaslı reklamlarını artık yeni hali ile görmeye başlayacağız.

Karşılaştırmalı reklamlar yeni görünümüyle  ilk kez Amerika Birleşik Devletleri kapsamında görüntülenmeye başlanacak. Reklamlar otel ve uçak rezervasyonu ile birlikte kredi kartı ve kredi gibi finansal hizmetleri arama sonuçları içerisinde karşılaştırmalı olarak görülebilecek.

Yeni format ile birlikte Adwords reklamlarının arka planındaki renk değişikliği kaybolacak. Ayrıca bu reklamların adı da "Sponsorlu" reklamlar olarak değişiyor. Böylece reklamlar daha çok organik sonuçlarmış gibi gözükecek.

Bu reklamların tıklanması ile birlikte kullanıcılar Google Hotel Finder, Google Flight Search ya da Google Advisor gibi dikey ürün arama sayfalarına yönlendirilecek ve, dolayısıyla, Google buradaki reklamlardan da para kazanıyor olacak. Dikey arama motorları özellikle dikkat çekilmesi gereken bir nokta. E-ticaret sektöründe dikey pazarların ve özel alışveriş sitelerinin gelmesiyle birlikte pazarda görülen değişim, arama motoru pazarında da aynı etkiyi yaratabilir. Böylece belli bir konuda "uzman" arama motorlarını tercih etmek ve o adresten destek almak, oradaki reklamların kaderini de değiştirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.