Startup Weekend İstanbul 2012 sonuçları açıklandı

Startup Weekend İstanbul 2012 sonuçları açıklandı

Üçüncü kez İstanbul’da düzenlenen ve iki gün süren Startup Weekend organizasyonu sona erdi. Etkinlikte katılımcılar iki gün içerisinde fikirlerini olgunlaştırarak, yatırımcılar karşısına çıkarılacak aşamaya getirmek için çalıştı. Webrazzi ekibinin de takip ettiği etkinlik PozitifTV işbirliğiyle canlı yayınlandı.

Etkinliğin sponsorları arasında Microsoft Bizspark, Özyeğin Üniversitesi, Paypal Türkiye, Etohum, enkuba, Metutech-Ban, Starbucks ve medya partneri olarak Webrazzi de yer aldı. Etkinlikte jüri tarafından başarılı bulunan üç proje biraz önce açıklandı. İşte kazananlar:

1) Ofis Space: Ortak ofis alanı kullanımı için ilan platformu olan bir girişim. Aslında AirBnb'nin ofisler için uyarlanmış bir örneği olduğunu söyleyebiliriz. Girişimi tasarlayan ekibin yaptığı pazar araştırmasına göre 120 bin civarındaki müşteri profiline hitap edilecek. Girişimin ilk yılda 2.5 milyon dolarlık ciro getirmesi hedefleniyor.

2) Armood: IMBD'nin müzik dikeyi gibi yola çıkan ekip, girişimin yapım aşamasında bazı farklılıklara gitmiş. Girişim kullanıcıların ruh haline göre bir profil oluşturuyor. Kullanıcı profillerindeki ruh haline göre de seçtiği müzik parçalarını TTNET platformundan sağlıyor. Yasal süreçlerden dolayı şu anda şarkıların sadece 1 dakikalık kısmı dinlenebiliyor.

3) Talkd.me: Lokasyon bazlı, anonim anlık mesajlaşma hizmeti. Aynı mekanda olan kullanıcıların anonim bir şekilde sohbet etmelerini sağlayan, web sürümü olmaması planlanan hizmetin, Windows Phone 7 sürümü hazırlanmış durumda. iOS ve Android sürümlerinin ise üzerinde çalışılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.