Startup Weekend İstanbul yarın başlıyor

Girişimcilerin iş fikirlerini 2.5 günde şirket kurma aşamasına getirmesini sağlayan Startup Weekend, yarın başlıyor. Türkiye'de 3. kez düzenlenen etkinlik, parlak ve hızlı girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeye yardımcı olacak.

Yarın başlayacak olan etkinlik pazar gününe kadar sürecek. Microsoft Türkiye’nin İstanbul ofisinde düzenlenecek olan yarışma dünyanın önde gelen girişimcilik vakıflarından Kauffman Foundation tarafından desteklendiğini hatırlatmak istiyoruz.

Dünya çapında 100’ü aşkın şehirde gerçekleştirilen Startup Weekend, Türkiye’de özellikle ikinci yılda daha iyi girişimleri öne çıkardığını söyleyebiliriz.

Etkinlik programından kısaca bahsetmek gerekirse birinci günde fikirler sunularak, oylama yapılacak. İkinci gündeyse oluşturulan takımlarla Windows 7 ve 8 işletim sistemleri üzerinde uygulama geliştirme workshopları gerçekleştirilecek. Son gündeyse kazanan takımlar ve  açıklanarak ödüller dağıtılacak. İlk 3′e giren ekipler Girişim Fabrikası iş hızlandırma programına doğrudan dahil edilecekler. Ayrıca 1. takıma Microsoft tarafından Windows Phone ve yine ilk 3 takıma ikişer adet Webrazzi StartUp Summit bileti verilecek.

Webrazzi’nin medya sponsoru olduğu Startup Weekend bu yıl Microsoft Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda düzenleniyor. Encuba, Etohum, Metutech-Ban, Paypal ve Youthmedia sponsorlar arasında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.