Yandex'ten Seedcamp'e yatırım

Son Webrazzi Summit’te de yer alan Seedcamp, Avrupalı girişimciler için en önemli tohum yatırım kaynaklarından biri. Her yıl 2000 civarı başvuru kabul eden ve bunlardan yaklaşık 200’üne farklı şekillerde destek veren Seedcamp’e destek veren kuruluşlar arasında Yandex de katıldı.

Seedcamp’in 5 milyon Euro’luk yeni yatırım turunda yer alan Yandex böylece programa yatırım yapan 24 firmadan biri oldu. TNW’e konuyla ilgili açıklama yapan Reshma Sohoni, Avrupalı bir firmanın, Avrupalı girişim ekosistemine destek vermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Seedcamp aslında Avrupa dışındaki büyük firmalar tarafından da destekleniyor ama bu firmaların büyük kısmı desteklerini dolaylı yollarla gerçekleştiriyorlar. Bu yüzden Seedcamp’i destekleyen Google, Microsoft ve Facebook gibi firmalar yatırımcılar arasında listelenmiyor.

Yandex’in Seedcamp yatırımcılarından birisi olması, aynı zamanda Rus arama firmasının Seedcamp başvuru ve seçim süreçlerinde de aktif rol oynayacağı anlamına geliyor.

Konuyla ilgili Yandex Türkiye’den aldığımız bilgiye göre Yandex’in girişimcilere desteği sürecek. İlerleyen tarihlerde de Türkiye’deki girişimlere de benzer şekillerde destek olması söz konusu olabilir ama şu aşamada bu alanda netleşmiş bir tarih veya yatırım planı bulunmuyor.

Her halükarda dev firmaların girişimcilere destek olacak oluşumlar ile yakın durumları ekosistem açısından son derece faydalı. Hatırlayacağınız gibi Google da kendi desteğini Startup Weekend’e sponsor olarak göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.