Instagram'den esinlenen video uygulamalarına talep artıyor

Instagram'den esinlenen video uygulamalarına talep artıyor

Facebook'un Instagram'ı 1 milyar dolara satın alması birçok girişimcinin iştahını kabarttı. Instagram'dan esinlenen girişimciler, teoride olan fikirlerini hızla pratiğe dökerek, uygulama mağazalarında yayınlamaya başladı bir bir. Özellikle video paylaşım uygulamalarının birçok örneğini özellikle son iki haftada uygulama mağazalarında görmek mümkün. Instagram'den esinlenen video uygulamaları arasında Socialcam ve Viddy'yi örnek olarak gösterebiliriz.

Socialcam

İlk olarak Socialcam adındaki video paylaşım uygulamasından bahsetmek istiyoruz. Çekilen videoları filtreler koyarak farklılaştıran uygulamada, ses efektleri eklemek de mümkün. Socialcam'in yayınladıktan sonra indirilme rekoru kırdığını ifade edebiliriz. Uygulama, 11 günde 5.5 milyon, sadece haftasonundaysa 4 milyon kez indirildi. Socialcam'ın iş modeli de Instragram benzeri. Daha doğrusu herhangi gibi iş modeli yok :) Uygulama ücretsiz olarak indiriliyor ve bütün filtrelere ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Uygulamada reklam da bulunmuyor.

Socialcam'de sosyal ağlar ve e-posta üzerinden paylaşımda bulunuyor. Ancak uygulamanın Instagram'den bir farkı var. Telefon rehberindeki Socialcam kullanıcılarıyla direkt olarak paylaşımda bulunabiliyor. Burada Whatsapp örneğini vermek doğru olabilir. Uygulamayı kullanabilmek için kayıt olurken, kullanıcının telefon numarası isteniyor. Böylece telefon  hafızasında kayıtlı olunan Socialcam kullanıcılarıyla iletişime geçilebiliyor. Şu anda sadece iPhone'lar için yayında olan Socialcam'i buradan indirebilirsiniz.

Viddy:

Instagram benzeri video uygulamalarından bir diğeri Viddy. Uygulamanın tasarım ve işleyiş bakımından Instagram'a daha çok benzediğini söylemek mümkün. Ancak Viddy'nin iş modeli olduğunu paylaşmak istiyoruz. Bilindiği üzere Viddy, çekilen videolara filtrelere koyarak farklılık kazandırıyor. Uygulama ücretsiz olarak indirilebilirken, videolara konulan filtrelerin bir kısmı ücretli olarak kullanılabiliyor. Bu yüzden Viddy, sıfır ciroya imza atan Instagram'den farklı. Uygulamada reklam bulunmadığını da sözlerimize eklemek istiyoruz.

Uygulama Instagram ile aynı mantıkta çalışıyor. Kolay bir şekilde kayıt olunabilen Viddy'de video çekildikten sonra sosyal ağlar veya Viddy üzerinden paylaşmak mümkün. Viddy'de de filtre kullanılan videolar üzerine ses efektleri eklenebiliyor.

Uygulamanın indirilme rakamları hakkında elimizde bir bilgi yok. Ancak Viddy'nin, yurt dışındaki uygulama mağazalarında üst sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Şu anda iPhone'lar için yayında olan Viddy'i, buradan indirebilirsiniz. Uygulamanın çok yakında diğer platformlarda da yayınlanacağını sitedeki logolardan anlaşılabileceğini ifade edebiliriz.

Instagram'ın birçok girişimciye ilham kaynağı olduğunu da belirtmekte de fayda var. "Taklitler asıllarını yaşatır" sözü uygulama dünyasında pek geçerli olmasa da, ilham alınan kaynakların önemli olduğunu ifade edebiliriz. Viddy ve Socailcam, 1 milyar dolar eder mi bilmiyoruz. Ancak 1 milyar dolar eden fikirlerin birçok girişimiciye ilham verdiği ve belki de para kazandırdığı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.