iLab'den Unnado'ya 2 milyon TL'lik yeni yatırım [Son Dakika]

iLab'den Unnado'ya 2 milyon TL'lik yeni yatırım [Son Dakika]

Özel alışveriş pazarına anne, bebek ve çocuk dikeyinde giren Unnado.com, iLab Ventures'dan yeni bir yatırım aldı. İlk yatırımını da iLab'dan alan Unnado'nun aldığı yeni yatırım tutarı 2 milyon TL.

Temmuz 2010'da açılan Unnado, Mart 2011'de aldığı ilk yatırımda hisselerinin yüzde 33'ünü iLab'a aktarmıştı. İkinci yılını doldurmadan 2. yatırımını alan Unnado, ilk yatırım yatırım sonrası iLab'a yüzde 33 oranında hisse vermişti. Bu yatırım sonrası ise iLab, Unnado'nun çoğunluk hissesine sahip olmuş görünüyor.

Unnado'nun kurucularından (Göktuğ Okan Oğuz ve Haldun Uraz Boralılar) aldığımız bilgiye göre Unnado geçtiğimiz sene 15 kat büyümüş ve bu yatırımla yeni yaşında en az 5 kat büyümeyi düşünüyor.

Müşteri sayısını yüzbinlerle, aylık sipariş sayısını onbinlerle (günde 1binden fazla sipariş) ifade eden ekip, toplam 2.000m2’lik bir alanda işlerini yürütmeye başlamış ve kendi araştırmasına göre müşteri bağlılığında yüzde 60’ın üzerine çıkmış.

Unnado, 1. yaşını dolduktan sonra hizmet türü fırsat satışına da başlamıştı.

Son yatırımını e-ticaret alanında yapan ve bünyesinde 10’dan fazla internet girişimini bulunduran iLab ise Unnado'nun yakaladığı büyümeden memnunve Türkiye'nin e-ticaret alanındaki yükselişine eşlik edecek gibi görünüyor. Zira aldığımız bilgiye göre Unnado bu yatırımda da tercihini yabancı yatırımcılardan yana değil iLab'dan yana kullanmış.

Özellikle e-ticaret alanındaki yatırımlar bakalım yıl sonunda yerli ve yabancı yatırımcılar arasında nasıl bir dağılım gösterecek. Türkiye pazarında geçen yılın satın alma ve birleşmelerini hatırlamak için Deloitte M&A Review 2011 raporuna göz atabilirsiniz.

GÜNCELLEME:

iLab'ın hisse payı konusunda eriştiğimiz yeni bilgiler 2. yatırımda yüzde 20-25 oranında bir hisse satışı gerçekleştirdiğini gösteriyor ki bu da Unnado'nun 10 milyon TL civarında bir değere sahip olduğu anlamına geliyor. Unnado'nun iki kurucusunda ise yaklaşık yüzde 20'şer hisse kalmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.