Facebook sayfaları için yeni buton: 'Listen'

Facebook sayfaları için yeni buton: 'Listen'

Facebook düzenlediği son f8 konferansında Open Graph ile birlikte gelecek yeni butonların müjdesini vermişti.

Hepimiz bu butonların ne zaman görücüye çıkacağını merak ederken Facebook da Spotify ile işbirliğine gitti. Ona sonradan Rdio ve MOG da eklendi.

Ülkemizde aktif olmasa da, bu servisler üzerinden Facebook'ta müzik dinleyenlerin sayısı azımsanmayacak derecede arttı. Hatta kimi zaman Facebook'un iTunes'a rakip olup olmayacağı bile tartışıldı. Şimdi Facebook sayfalarına özel yeni bir buton gelecek; "Listen."

Yeni butonun özelliği sadece müzisyen ve müzik gruplarının sayfalarında yer alacak olması. Butona tıklandığında o şarkıcı ya da grubun şarkıları dinlenebilecek. Dinle butonu şimdilik bazı şarkıcıların ve grupların resmi Facebook sayfaları üzerinden yayında. Facebook'un gelecekte MySpace'in yaptığı gibi bir sistem geliştirmesi de belki söz konusu olabilir.

MySpace pek çok  amatör gruba ev sahipliği yapmış ve MySpace sayesinde pek çok müzik grubu hayranlarına ulaşmıştı. MySpace'in gözden düşmesinden bir süre sonra Facebook'un bu alanda boşalan talebi Facebook sayfaları ile doldurması ihtimali de var. Ancak Facebook'un bunu iş ortakları ile yapması ve müzik servislerinin her ülkede standart bir halde olmaması bir dezavantaj. Yine de Spotify'ın Türkiye piyasasına girme ihtimali bulunuyor.

Siz Facebook'un müzik konusunda yaptığı bu atağı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.