Groupon satın almalarla mobilde atağa kalkmak istiyor

Groupon satın almalarla mobilde atağa kalkmak istiyor

Grup alışveriş pazarı ciddi bir popülerlik kaybı yaşadı ama yaşanan dönüşümlerin bu pazarı ayakta tutmaya devam edeceği ortada.  Groupon'un bu dönüşümde izleyeceği yol ise mobil tarafı işaret ediyor.

Şubat ayında Hyperpublic ve Kima Labs'ı alarak mobil tarafta atağa kalkacağını hissettiren ABD'li internet devi, bu kez bir mobil tavsiye uygulaması olan Ditto'yu satın alarak bu yöndeki tahminleri güçlendirdi. Satın almanın detayları açıklanmazken, Ditto'nun blogunda yapılan açıklamalar Groupon'un mobil uygulamasında ciddi yenilikler sunacağını düşündürüyor.

Hatırlanacağı üzere Groupon borsaya açıldıktan sonra beklenen başarıyı yakalayamamıştı. Halen hisseleri düşüşte olan Groupon, mobil taraftaki çıkışıyla yeni bir eğilimle yükselişe geçer mi bilinmez ama bünyesine yetenekli isimler kattığı gayet açık. Ditto'nun kurucusu Finlandiyalı Jyri Engestrom, Jaiku'nun kurucularından biriydi ve Jaiku 2007'de Google tarafından 12 milyon dolara satın alınmıştı.

Groupon, konum tabanlı reklam pazarının peşini bırakmayacağını Google'ın 6 milyar dolarlık teklifini reddettiği zaman göstermişti. Şimdilerde ise mobilin gücüne yönelerek bu niyetinin üzerinde durduğunu kanıtlıyor. Amazon'un Livingsocial ile bastırdığı, Foursquare'ın bu paralelde oynadığı, Google ve Facebook'un ise henüz kullanıcılarını bu alana tam olarak yönlendiremediği düşünülürse bu alanda geleceğin kimin elinde olacağı henüz pek net değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.