Go220: Tüketici elektroniği üzerine yeni fırsat sitesi

Go220: Tüketici elektroniği üzerine yeni fırsat sitesi

Son birkaç yıldan beri internet kullanıcılarının hayatına yeni online alışveriş kanalı olan fırsat siteleri girdi. Bu siteler özellikle restoranlar başta olmak üzere eski popülerliğini yavaş yavaş kaybediyor gibi görünse de farklı kategorilerde fırsat rüzgarı yer yer esmeye devam ediyor. Tüketici elektroniği odaklı olan Go220 de son örneklerden biri olarak geçtiğimiz gün hayatımıza girdi.

Go220'nin kurucuları arasında 3 Seas Capital Partners'tan da bildiğimiz Şevket Başev başta olmak üzere, Tansu Gülaydın, Dost Karaaahmetli, Bülent Elçin ve Altuğ Beşer bulunuyor. 220 voltla çalışan TV, diz üstü bilgisayar ve  hatta su ısıtıcısı gibi tüketici elektroniği üzerine odaklı olan fırsat sitesinde, her gün dördü yeni olmak üzere yedi farklı ürün satışa çıkıyor.

Günlük yeni indirimli ürün sayısının fazla olmaması, tasarıma olumlu bir etki yapıyor. Site kullanıcıları aradıklarını ürüne kolayca ulaşabiliyor. Hatta siteye kayıt olduktan sonra dört tıkla ürün satın almak mümkün.  Go220'de satışa çıkan ürünler, fırsat sitelerinin mantığına uygun olarak, 48 saat boyunca 'raf'ta kalıyor.

Sitenin Türkiye'deki rakiplerine bakınca ilk olarak aklımıza Limango Tech geliyor. Geçen sene şubat ayında açılan Limango Tech, Google Ad Planner verilerine göre aylık 390 bin tekil ziyaretçiye sahip. Bu kategoride bir diğer site olan Teknop, geçen yılın Şubat ayında açılmış, ilk günde yaptığı kampanyalarla adını duyurmuştu. Trafiği konusundaysa da bir bilgi yok.

Fırsat sitelerinin 'kritik' özelliği elbette kullanıcılara gerçek fırsatlar, yani fiyat ve promosyon avantajlarıyla birlikte ürünler sunmaları. Birçok fırsat sitesi cüzi indirimleri bile fırsat kategorisinde vitrine çıkarabiliyor. Bu yüzden birçok internet kullanıcısının fırsat sitelerini kullanmayı bırakmaya başladığını söylemek mümkün. Yeni açılan fırsat sitelerinin daha çok fırsat, az indirim gerçekleştirmesi yerine, daha az ürünü vitrine çıkartıp, 'gerçek' fırsatlara yönelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Go220'de bu anlayışla çalıştığı sürece anasayfadaki fırsat sayısına bakılmaksızın pazarda önemli bir yer tutacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.