Youtube iş ortaklığı programını 20 ülkeye genişletti

Youtube iş ortaklığı programını 20 ülkeye genişletti

2005’te kurulan ve 2006’da 1,65 milyar dolara Google tarafından satılan alınan Youtube bugün gezegen üzerindeki en büyük video paylaşım sitesi. Ama aslında Youtube için bir video paylaşım sitesi tanımı giderek yetersiz kalmaya başladı. Giderek dijital bir yayın merkezine dönüşen Youtube, video paylaşanların da gelir elde edebilecekleri iş ortaklığı modelini geliştirmeye devam ediyor.

Ocak ayı itibariyle günlük 4 milyarın üzerinde video görüntüleme sayısına ulaşan Youtube’un bu alandaki inanılmaz potansiyelini zaten gösteriyor. Ama daha da önemlisi Youtube kullanıcılarının büyük bir bölümünün sitedeki reklamları izliyor olmaları.

İşte bu yüzden Youtube’un içerik üreticilerine gelir imkanı sunduğu iş birliği programını 20 ülkeye genişlettiğini duyurmuş olması büyük bir önem taşıyor.

Youtube üzerinden para kazanmak için ilk kural özgün, tüm telif hakları size ait olan ve kaliteli bir içeriği Youtube’da paylaşmak. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi ise (İngilizce olarak) Youtube’un yardım sayfalarında yer alıyor.

Şu an için Youtube’un iş ortaklığı programında yer alan 20 ülke arasında Türkiye yer almıyor ama Türk kullanıcılarının online video konusundaki ilgisinin ne kadar yüksek olduğunu ve bunun Türkiye’de ne kadar büyük bir fırsat olduğunu da tüm dünyanın bildiği de bir gerçek.

Her ne kadar Türkiye geçmişte Youtube ile ciddi sorunlar yaşamış olsa da yakın gelecekte iş ortaklığı programı daha da genişletildiğinde Türkiye’nin de listede olacağını tahmin ediyoruz.

Ama o zamana kadar Youtube’un programından sadece şu 20 ülke yararlanabilecek: ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Afrika, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, Japonya, Kanada, Kolombiya, Meksika, Polonya ve Yeni Zelanda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.