YouTube Kullanıcıları Reklamları da İzliyor

Televizyonda reklamlar başlayınca "zap yapma" alışkanlığı internet üzerindeki video sitelerinin video öncesi yayınladığı reklamlar için pek de olumlu bir fikir vermiyor. Fakat YouTube'un konuyla ilgili ilk kez açıkladığı oranlara göre internette izleyiciler reklam izlemeye çok da karşı değiller. YouTube, izleyicilerin sadece %30'unun asıl video öncesinde yayınlanan reklam videolarını izlemeden geçtiğini söylüyor.

YouTube'un geçtiğimiz yılın sonlarında devreye soktuğu TrueView adlı video reklamcılığı servisi, izleyicilerin tercih ederlerse reklamı izlemeden geçmesine olanak veriyor. Reklam verenler başta bu fikirden çok hoşlanmasa da, kontrolü kullanıcılara vermesi açısından önemli olan TrueView bu açıklamaya göre aslında reklam verenler için de başarılı olmuş gibi görünüyor.

Media 360'da konuşmacı olarak yer alan Google'dan Bruce Daisley, reklamları geçmeden izleyen kullanıcıların diğerlerine göre etkileşimde bulunma oranlarının daha yüksek olduğunun da altını çizdi.

TrueView ile gelen reklamı geçme imkanı ile birlikte reklam verenlerin gerçekten yaratıcı ve ilgi çekici videolar hazırlamak zorunda olması bir anlamda bu konuda işleri zorlaştırsa da, sadece tamamı veya ilk 30 saniyesini seyreden izleyici için ödeme yapıyor olması ortaya daha gerçekçi bir sonuç çıkartıyor. Bu model ile reklam veren sadece videosu ile ilgilenen izleyici başına ödeme yapıyor. Reklamı izlemeden geçenler ise o reklamdaki bahsedilen ürün veya hizmet ile zaten ilgilenmeyenler ve zorla izlemek zorunda kaldıklarında reklamın etkisinde anlamlı bir artış oluşmasına neden olmaları düşük bir ihtimal.

TrueView ve benzeri modeller bir anlamda artık çoktan tarihe karışan istemeden açılan can sıkıcı pop-up pencerelerin tarihe karıştığı gibi, zorla izletilen reklamların da eskide kaldığının bir göstergesi.

Bruce Daisley'nin Media 360'daki YouTube ve reklamların izlenmesi ile ilgiil sunumunu tiny.cc/media360 adresinden görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.