YouTube Live iş modelini hayata geçiriyor

YouTube Live iş modelini hayata geçiriyor

YouTube geçen sene Live adındaki platformuyla canlı yayın dönemini başlatmıştı. Ancak canlı yayın servisinde herhangi bir iş modeli hayata geçirilememişti. YouTube Live'ın yayın hayatına başlamasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti ve sonunda uygulanacak bir iş modeli açıklandı.

YouTube Ürün Direktörü'nün resmi blogtan yaptığı açıklamada, YouTube Live'da reklam ve ödeme seçenekli canlı yayın izleme modelleri kullanılacağını açıkladı. Açıklamada bu iş modeli hakkında çok fazla ayrıntı yer almıyor. Ancak kısa bir şekilde reklam ve ödemeli canlı yayınların ülkelere göre değişkenlik göstereceğinden bahsediliyor.  Bu noktada aklımıza telif hakları geliyor. Canlı yayınlarda en önemli konulardan biri olan telif hakları YouTube'un canını sıkabilecek bir konu. Bilindiği üzere canlı olmayan birçok içerik de bile YouTube, telif haklarından dolayı sık sık mahkemelik oluyor. Şirketin canlı yayınlarda daha dinamik hareket ederek, telif hakları konusunda problem yaratacak ülkelerle anlaşmaya varması gerektiğini söylemek istiyoruz.

YouTube Live servisi birçok yeni gelişmenin habercisi diyebiliriz. Özellikle paralı içerikler için her ne kadar kısıtlı canlı yayınlar olsa da, önümüzdeki dönemde yıldızı parlayacaktır. İçinde YouTube uygulaması bulunan akıllı TV kullanıcıları, bu servisten yararlanarak birçok canlı yayını izleyebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.