YouTube tek tıkla 3D'ye geçiyor

Bilindiği üzere YouTube uzun süreden beri 3 boyutlu videolar üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyordu. Hatta ilk videoyu 2009 yılında siteye yüklemişti. YouTube bunun da bir adım ötesine geçerek normal videoyu 3 boyutlu videoya çeviren özelliğin beta sürümünü 2011 Eylül ayında kullanıma açmıştı. Sonunda bu özelliğin test aşamasının bittiğini paylaşmak istiyoruz.

YouTube'un blogundan yaptığı açıklamaya göre tek-tıklama methoduyla çalışan sistem 1080p çözünürlükteki yani Full HD videolara otomatik olarak 3 boyut seçeneği gelmiş oluyor. Kullanıcılar 1080p çözünürlükteki 2 boyutlu videolarını siteye yüklüyor. YouTube, 2 boyutlu olan videoları otomatik olarak 3 boyuta çeviriyor ve 3 boyutlu olarak izelemek isteyen kullanıcılara sunuyor. 3 boyutlu videoları izlemek için Kırmızı/Mavi, Yeşil/Mor ve Mavi/Sarı renkli camlara sahip gözlüklerle izlenebiliyor. Gözlük seçimi 3D düğmesiyle gerçekleşiyor.

Kullanıcıların YouTube'da 3 boyutlu içeriklere tek-tıklamayla ulaşabilmesi, telif hakları bakımından şirketin canını sıkan yeni bir olgu olabilir. Çünkü birçok eski filmin 3 boyutlu versiyonu yeniden sinema vizyonlarına girmeye başladı. Örnek olarak Titanik filmini gösterebilir. Durum böyle oluca YouTube'a yüklenmiş 1080p çözünürlükte film kolay bir şekilde 3 boyutlu olarak izlenebilecek. Bu durum YouTube'un başına dertler açabileceğini söylemek istiyoruz.

Tek-tıklamayla 3 Boyuta geçen videonun örneğini aşağıda izleyebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.