Mobil fotoğraf patlaması daha başlamadı bile...

Mobil fotoğraf patlaması daha başlamadı bile...

Gelişmiş mobil cihazlar, uygulamalar ve web servisleri görsel web yolculuğumuzu başlatmış durumda. Kullanıcı tabanlı içeriklerde fotoğraf ve video düzenleme eğilimi giderek kendini daha fazla göstermeye başlıyor.

Instagram'ın Android uygulamasının getirdiği 'çılgınlık' bu hızlı değişimin yeni bir ispatı oldu ve 6sight tarafından yapılan araştırma ile bu konuda bazı bilgiler paylaşıyor.

Söz konusu araştırmaya geçmeden önce fotoğraf paylaşımı 1 yıl içerisinde yüzde 1900 artış gösteren Instagram hakkında bir kaç rakam verelim.

Bugüne kadar 30 milyon civarında kullanıcısı ve 1 milyarın üzerinde fotoğraf paylaşımı gerçekleştirilen Instagram, Android'e adım attıktan sonra dakikada 2000 yeni kayıt almaya başlamıştı. 430 bin Android kullanıcısının bekleme listesinde olduğu ve Android platformundan 3 günde 5 milyon fotoğraf  yüklendiği gelen son bilgiler arasında.

Bilgisayar ve Photoshop halen önde

Görsel teknolojiler konusunda uzman 6sight'ın araştırması da fotoğraf çekme ve düzenleme eğilimlerimizi sorgulayor. Araştırma ayda en az 1 kez, dijital kamera, mobil telefon veya tablet bilgisayar ile fotoğraf çeken 1,065 Kuzey Amerikalı'nın görüşlerine dayanıyor.

Akıllı telefonlarında fotoğraf düzenleme eğiliminde iPhone kullanıcıları Android kullanıcılarına karşı yüzde 25'e yüzde 13'lük bir üstünlük kuruyor.

iPhone kullanıcıları daha aktif 

35 yaşın altındaki katılımcıların paylaştığı bilgilere göre fotoğraflarımız için ilk sırada gelen cihaz halen bilgisayarlar. Dijital kamera kullanıcılarının yüzde 83'ü fotoğraf düzenlemek için bilgisayarını ve Adobe Photoshop'u kullanıyor. Mobil tarafta ise bu oran yüzde 15'te kalıyor.

Araştırmaya göre, akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 91'i ayda en az bir kez fotoğraf çekiyor. Dijital kamera sahiplerinde ise bu oran yüzde 73'te kalıyor. Ancak fotoğraf sayısı bakımından dijital kamera sahipleri akıllı telefon kullanıcılarını ikiye (34/77) katlıyor.

Bunlar yeni bir dönemin ilk adımları

Genel olarak bakıldığında Flickr ve Google+ dahili fotoğraf düzenleme hizmeti sunması, Instagram tipi mobil uygulamaların sayısının ve kullanımının hızla artması, Pinterest'in yükselişi ve yapılan son yenilikler fotoğraf düzenleme ve paylaşım alışkanlığının giderek artacağını gösteriyor. Mobil teknolojilerin işimizi daha da kolaylaştıracağı ise oldukça net.

Diğer yandan Wallit ve Tiny Review gibi yenilikçi uygulamalar da mobil fotoğraf patlamasının yeni neferleri olacak. Kısacası mobil fotoğraf patlaması henüz başlamadı bile. Yerinizi almak için geç kalmış sayılmazsınız...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.