Samsung kendi mobil reklam ağını kuruyor

Samsung kendi mobil reklam ağını kuruyor

Mobil reklam alanında şu anda üç büyük firmadan söz etmek mümkün. Bunlardan ilki şüphesiz Google. Gelirlerinin çok büyük kısmını reklamlardan elde eden Google, mobilde de önemli bir üstünlüğe sahip. Apple’ın iAd platformu ise henüz hedeflenen başarıyı yakalayamadı. Üçüncü büyük kabul edilebilecek firma ise çok yakın zamanda 2011’in mobil eğilimleri raporunu paylaştığımız Millennial Media.

Bu üç firma dışında irili ufaklı farklı mobil reklam ağları da var ama WSJ’da yayınlanan habere göre üç büyüklerin arasına girmeye aday bir firma daha var: Samsung.

OpenX Technologies ile iş birliğine gidecek olan Samsung, AdHub Market adını verdiği mobil reklam servisini açmaya hazırlanıyor. Samsung’un bu atılım ile ilk hedefi mobil cihazlar ama işi daha da enteresan hale getiren planların mobil ile sınırlı olmaması…

Henüz kesinleşmemiş olan iddialara göre Samsung’un reklam ağı mobilin ötesinde internet bağlantısına sahip tüm cihazlara hizmet vermeyi hedefliyor. Buna her geçen daha da popüler hale gelen akıllı televizyonlar da dahil.

Şu anda yıllık 100 milyon dolar civarında gelir elde eden OpenX Technologies için de bu iş birliği çok büyük önem taşıyor. eMarketer’ın rakamlarına göre sadece ABD’de mobil reklam pazarının 2016 yılında ulaşması beklenen hacim 10 milyar doların üzerinde.

Google’ın Motorola’yı satın almasının ardından kendi mobil işletim sistemi konusundaki çalışmalara da hız veren Samsung, mobil reklam ağıyla hali hazırda ön sıralarda yer aldığı mobil pastasından alacağı payı çok daha büyütebilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.