Mart'ta 10 milyon şarkı indirilen Turkcell Müzik artık iPad'de

Mart'ta 10 milyon şarkı indirilen Turkcell Müzik artık iPad'de

Fizy yatırımı ile dijital müzik pazarında ciddi bir oyuncu olmak istediğini gösteren Turkcell, diğer yandan kendi markası olan Turkcell Müzik servisini de canlı tutmaya devam ediyor.

iPhone uygulaması güncellenen ve iPad'e uyumlu hale gelen Turkcell Müzik, Mart ayında 1,2 milyon kullanıcısının cep telefonları ve bilgisayarlarına yaklaşık 10 milyon şarkı yüklemiş.

En çok indirilen şarkılar sıralamasında ilk sırayı Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek olan Can Bonomo’nun “Love Me Back” adlı parçası alıyor. Top 10 albüm listesinde de zirveye çıkan Can Bonomo’nun Eurovision parçası 100 binden fazla indirilmiş.

Turkcell, bir yandan Fizy ile ücretsiz dijital müzik yayını yaparken, diğer yandan 3 milyondan fazla şarkı içeren müzik arşivini satışa açarak müzik endüstisi için dengeli bir pozisyon çiziyor. Geçen yıl Turkcell Müzik üzerinden toplam 15 milyon şarkı indirildiği düşünülürse Turkcell'in Mart ayındaki performansı daha iyi anlaşılıyor.

Fizy'nin kullanım istatistikleri henüz paylaşılmış değil ama aşağıda Turkcell Müzik'te indirilen parça ve albümlere göz atabilirsiniz. Turkcell Müzik hem iPhone ve hem de Android uygulamalarıyla hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.