310 bin üyeye ulaşan Mekanist.net QR kod ile yükselmek istiyor [Video]

310 bin üyeye ulaşan Mekanist.net QR kod ile yükselmek istiyor [Video]

Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız Mekanist.net yeni mobil uygulaması ortaya çıktı. Şirket yeni bir kampanyayla 'daha paylaşımcı ve QR kod destekli' uygulamasının tanıtımını yapmaya başladı. Biz de toplam 3 milyon euro yatırımla yoluna devam eden Mekanist'ten bazı istatistikler ve yeni kampanyaları hakkında bilgiler aldık.

Önce Mekanist.net'in istatistiklerini paylaşalım ve ardından kampanyadan bahsedelim.

App Store'da ücretsiz uygulamalarda 6. sıraya kadar yükselen Mekanist.net'in mobil uygulama indirme sayısı iPhone için 150 bine, Android’de ise 73 bine ulaşmış. Mekanlar için değerlendirme eylemini takiben oluşturulan fotoğraflı mekan kartlarının sayısı ise 5 bin olmuş.

Toplam 300 bini aşkın üye  ve 150 bin yorum

Türkiye'de mekan arama konusunda önde gelen Mekanist.net üye sayısı 310 bine yaklaşmış. Mekan sayısı ise 6.000’i sahipli olmak üzere (mekan sahipleri gelen yorumları görebiliyor, cevap verebiliyor) 130 bine yükselmiş.

Bu alandaki dünya çapındaki girişimlerin de en önemli verilerinden biri olan kullanıcı yorumları tarafında da Mekanist.net'in ulaştığı rakam 150 bine çıkmış.

125 metre küplük QR kod

Mekanist.net ekibi, yeni uygulamaları ile bu kullanıcılarda daha fazla dönüş almak istiyor ve bunun için QR kod üzerine farklı bir kampanya hazırlamış.

Mekanist ekibinin dünyanın en büyüğü olarak bahsettiği QR küpü, İstanbul'da Astoria alışveriş merkezinin içine asılmış. Mekanist kullanıcılarına çeşitli sürprizlerle buluşturacak olan 5x5x5m’lik küp 5 günde 2 bin kez taranmış.

Toplam 8 saatlik bir çalışmayla hazırlanan 125 metreküp hacmindeki küpün nasıl kurulduğunu görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilir, kampanya detaylarını şuradan öğrenebilirsiniz.

Son olarak Mekanist'in sadakat uygulamasına başlayacağını ve anlık bildirim özelliklerini devreye alacağını paylaşalım. Mekanist QR küpünün ilerleyen dönemlerde çeşitli AVM ve festivallerde de inşa edileceğini ve kısa süre önce ziyaret ettiğimiz Mekanist'in İstanbul'daki ofisini ilerleyen günlerde Webrazzi TV'de görebileceğinizi de ekleyelim. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.