Mekanist.net'ten yeni iPhone uygulaması

İkinci tur yatırımını da Pond Ventures'dan alan Mekanist.net, beklendiği üzere yeniliklerine mobil tarafta devam ediyor. Mart ayı başında karşımıza çıkacak yeni iPhone uygulamasının detaylarını öğrendik.

Zengin mekan listesi ve kullanıcı görüşleri ile Türkiye'de konum tabanlı en önemli servislerden biri olan Mekanist.net, yeni uygulamasında şehrin en iyi mekanlarını fotoğraf ve görüşlerle listeyelen bir yenilik var. Galeriler adıyla anılan bu bölümde bir mekanın yemeklerini ve ziyaretçilerinin görüşlerine erişebiliyorsunuz.

Paylaşımlar artıyor

Eskiden mekanlara sadece genel olarak puan verilebilirken yeni uygulama daha farklı alternatiflerle karşımıza çıkıyor. Yeni sürümde (v 2.9) yemek odaklı mekanlara "Lezzet, Servis ve Ortam" başlıklarında 3 farklı puan verilebiliyor. Mekanlara puan verildikten sonra çekilen fotoğraflarla da "mekan kartı" olarak Twitter ve Facebook'a gönderilebiliyor. Yani Mekanist net bir nevi Foodspotting özelliği kazanıyor.

QR kodlu yenilik

Yeni uygulamanın en önemli noktalarından biri, anlaşmalı mekanlarda QR kodları ile giriş yapılabilecek olması. Gördüğümüz kadarıyla şu anda QR kodlu girişe hazır mekanlar var ve bu mekanlar için bir kullanıcı sadakati altyapısı kurulmuş durumda. Mekanist.net bu yeniliğin tanıtımını da büyük bir mekan zinciri ile açıklamaya hazırlanıyor. QR kodlu girişler mekana olan uzaklığı da göz önünde bulundurduğundan daha sağlıklı bir etkileşim getirmeyi hedefliyor.

2011 sonunda mekan keşif motorunu devreye alan Mekanist.net'in webdeki gelişimi mobile taşıması gerçekten önemli. Şimdilik gösterilen çaba da gelecek için umut veriyor. Uygulama da mekan severler arası 2 farklı puanlama da mevcut ama henüz kişiler arası etkileşimin yüksek olduğunu söylemek zor.

Önümüzdeki sürümlerde sosyal ağ etkisinin mobil tarafa biraz daha taşınması oldukça önemli bir gelişme olacaktır ki bunun Mekanist ekibi tarafından düşünüldüğüne de şüphem yok. Şimdilik yeni uygulamanın gelmesini ve neler getireceğini bekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.