iPhone sahipleri WiFi tercih ediyor

comScore tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Apple iPhone kullanıcıları, Android kullanıcılarına nazaran daha fazla WiFi'dan  internete bağlanıyorlar.

Akıllı telefonların internet kullanımlarını içeren analiz Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ülkelerinde yapıldı. Yapılan araştırmaya göre iPhone'lar internet kullanımlarını Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlara nazaran daha çok kablosuz internet ağları üzerinden gerçekleştiriyor.

İngiltere'deki iOS kullanıcılarının yüzde 87'si, Amerika'daki iOS kullanıcılarının yüzde 71'i kablosuz internet ağları ile birlikte mobil internet üzerinden de internete bağlanıyor. Android kullanıcıları ise mobil ağlar üzerinden internete bağlanma konusunda daha yüksek yüzdeye sahip. ABD'de oran yüzde 68, İngiltere'de ise yüzde 57. Yani GSM operatörleri için Android kullanan kitlenin getirisinin daha büyük olduğunu söylemek mümkün çünkü iOS kullanıcılarına nazaran mobil ağlardan daha çok veri kullanıyorlar ve kazanan taraf GSM operatörleri oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.