Chrome uygulama mağazası da sosyalleşiyor

Chrome uygulama mağazası da sosyalleşiyor

Uygulamaların en büyük sorunlarından biri olan görünürlük konusunda Google sosyal bir açılım yapmaya hazırlanıyor. Google’ın yaptığı açıklamaya göre Google+’ta çevrelerinizde bulunan kullanıcıların +1’lendikleri uygulamaları Chrome Web Mağazası’nda daha kolay bir şekilde görebileceksiniz.

Böylece çevrelerinizdeki kişilerin +1’leri tarayıcı eklentileri ve uygulamaları seçmek için önemli bir tavsiye kriteri haline gelmiş olacak. Bu plan, Google’ın sosyal web’i arama sonuçlarına taşımasını anımsatıyor.

Görünüşe göre Google, bir yandan Google+’ı yaygınlaştırmak için mümkün olduğu kadar çok çeşitli yöntemi denerken bir yandan da sosyal ağ sitesini tüm ürünlerinin ortak paydası şeklinde konumlandırmak istiyor.

Bu sırada Google+’taki +1’ler de Google Play’de görünmeye başladı. Fakat Google Play’de henüz Chrome Web Store’da birkaç hafta içerisinde kullanıma geçeceği söylendiği şekilde çevrelerinizdeki kişilerin +1’lerini ayrıca görmenize olanak vermiyor. Fakat her iki uygulama mağazası için de Google’ın asıl planının bunu sağlamak.

Hem Chrome Web Mağazası’nda hem de Google Play’de +1’lerin giderek daha etkili hale gelmesi en çok geliştiricileri sevindirecek bir özellik. Çünkü var olan koşullarda özellikle yeni uygulamaların keşfedilmelerini sağlamak için sunulan imkanlar oldukça kısıtlı. Bu yeni uygulama sayesinde kullanıcıların beğenisi keşfedilmeyi kolaylaştırıcı bir kriter haline gelmeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.