Google Maps'e gerçek zamanlı trafik durumu bilgileri geliyor

Google Maps'e gerçek zamanlı trafik durumu bilgileri geliyor

Metropollerde yaşayanların en büyük sorunlarında biri tartışmasız trafik. Trafik durumunu haber vermek için İstanbul gibi belediyeler hem web hemde akıllı cihaz uygulamaları kullanıcılar sunuyor. Ancak son zamanlarda harita servisi veren şirketler de trafik durumunu belirten araçları kullanıcılara sunma peşinde.

Harita servisi bulunan arama motoru Yandex, Rusya şehirleri olmak üzere İstanbul'da da trafik durumunu bildiren aracını kullanıma açmıştı. Mashable'ın haberine göre arama motoru pazarının açık ara lideri Google da, Google Maps üzerinden gerçek zamanlı trafik servisini kullanıma açtı.

Türkiye'de şu anda kullanılmayan servis, gidilecek yere göre trafik yoğunluk bilgilerini dakika olarak veriyor. Yani Yandex ve İBB trafik gibi harita üzerinde göstermiyor, hedef noktaya varılacak süreyi bildiriyor. Örnek olarak, İstanbul Erenköy'den Beşiktaş'a gidecekseniz, kendi konumuzu işaretleyip, gideceğiniz yerin adresini 'hedef' kısmına ekliyorsunuz. Otomobil seçeneğini işaretleyerek yol tarifini alıyorsunuz. Sol tarafta gerçek zamanlı olarak gidilecek noktaya varış tahmini gösteriliyor.

Google'ın bu veriyi nereden sağladığını merak ediyor musunuz? Her gün binlerce kez aktif olan Android cihazlardan trafik yoğunluğu bilgileri sağlanıyor. Konum bilgilerini açan kullanıcıların Google Maps üzerindeki hareketleri programlar tarafından inceleniyor ve zaman hesaplaması yapılıyor.

Buna benzer bir servisin Yandex tarafından da geliştirildiğini ifade etmek istiyoruz. Yandex'in Moskova'da kullandığı servis, akıllı telefonlar içinde bulunan hareket sensörünü kullanarak, trafik yoğunluğunu hesaplıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.