Son çeyreği zararla kapatan RIM strateji değiştiriyor

Son çeyreği zararla kapatan RIM strateji değiştiriyor

RIM'in akıllı telefon ve tablet pazarındaki sıkıntıları, açıklanan son mali çeyrek sonuçlarında kendini gösterdi. 2006'dan bu yana ilk kez Blackberry satışlarında düşüş yaşayan şirket stratejik adımlar atmak niyetinde.

Son çeyrekte 11 milyon Blackberry sevkiyatı yapan RIM, bir önceki çeyreğe göre yüzde 21'lik düşüş yaşamış. Playbook'un fiyat indirilmesi ise RIM'in ancak 500 bin sevkiyata ulaşmasını sağlamış.

Yeni CEO Thorsten Heins'ın yaptığı açıklamalara göre 125 milyon dolar net kayıp yaşayan RIM, üst düzey çalışanlarını yeniden belirlemeye hazırlanıyor. Eski kurucu CEO'lardan Jim Balsillie'nin yönetim ekibinden ayrılması ve COO Jim Rowanda'nın görevinden ayrılması  bu sürecin en önemli bir başlangıcı sayılabilir. İşten çıkarılmaların hazır tutulduğu söylenirken, RIM'ın hisselerinde yüzde 9 oranında düşüş yaşanması da Kanadalı şirketin hızlı adımlar atmasını gerektiriyor. Thorsten Heins'ın elindeki varlıkları değerlendirmek için yeni iş ortaklıklarına yönelebileceklerini söylemesi ise kimilerine tarafından tekliflere açık olunduğunun diğer bir ifadesi olarak algılanıyor.

Akla gelen diğer bir nokta ise daha önce çıkan Blackberry OS'u açık kaynaklı veya diğer üreticilere açılma planı. Yeni CEO, önemli değişiklikler yapmak durumunda olduklarını söylese de bu gibi önemli seçimlerin karara bağlanıp bağlanmadığı meçhul. Zira şirket bu kötü gidişin hesabını son çeyrek içinde takip ediyor olmalıydı.

RIM, Blackberry 10 işletim sistemi ile yeni nesil akıllı telefonlarından ümitli ve Playbook'un yeni modelini piyasaya sunma planları yapıyor. Playbook tarafında içeri alınan bazı Androidli uygulamaların kaliteli olduğunu söylemek zor ama Zinio gibi yeni uygulamaların Playbook'a özel hazırlanması tablet tarafında RIM'in halen şanslı olduğu izlenimi uyandırıyor. Tabii Android'e göre...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.