Girişimciler pazarlama verilerini nasıl analiz edeceğini bilmiyor

Girişimciler pazarlama verilerini nasıl analiz edeceğini bilmiyor

Webrazzi olarak internet pazarlama verilerini, farklı kategorilerde sık sık yayınlıyoruz. Yayınlanan bu verilerin özellikle girişimcilerin etkili olarak kullandığını düşünüyoruz. Küresel anlamda pazarlama verileri birçok farklı kaynakta da yer alıyor; kurumlar kendileri de verilerini de sürekli toplamaktalar.

Peki bu veriler internet girişimcilerine yetiyor mu? Son yapılan bir araştırmaya göre, girişimcilerin daha fazla pazarlama ve reklam verisine ihtiyacı var. Üstelik topladıkları verileri nasıl analiz edeceklerini de bilmiyorlar.

DataXu'nun 2012 Digital Marketing 2.0 Study başlıklı çalışmasına 350'den fazla girişimci katılmış. Araştırmaya göre, internet girişimcilerinin yüzde 75'i aldıkları verilerin iş modelini geliştirmeye farklı derecelerde yardımcı olduğunu söylüyor. Geriye kalan yüzde 25'lik girişimci verilerin yetersiz kaldığını iddia ediyor.

Araştırma, verilerin analizinin nasıl yapıldığı konusuna da açıklık getiriyor. Yüzde 58 internet girişimcisi ihtiyacı olan pazarlama verilerini, teknoloji yetersizliğinden dolayı analiz edemiyor.

Bu araştırmada da görüldüğü gibi girişimcilere pazar verilerinin ulaşması iş modellerinin başarısı konusunda da hayati önem taşıyor. Ancak bu noktada sağlanan verilerin doğru analiz edilmesini sağlayacak teknoloji ve modellerin de yaygınlaşması şart gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.