Haberyer.im: Çevrenizdeki haberleri cebinize getiren Android uygulaması

Haberyer.im: Çevrenizdeki haberleri cebinize getiren Android uygulaması

Konum tabanlı servislerin yükselişi uzun zamandır konuşuluyor. Ancak bugün en popüler olan uygulamalar hala konumumuzu işaretleme üzerine kurgulanmış durumda. Haberyer.im (Play Store) ise bu yönelimden biraz farklı olarak, çevrenizdeki haberlere Androidli akıllı telefonunuz üzerinden erişebilmenizi sağlıyor.

Daha önce Okul.com.tr ve Valwen gibi projelere imza atan Invio Bilişim‘in geliştirdiği uygulama, haber metni üzerinden yaptığı tarama ile seçtiği haberleri konumunuza göre güncelliyor. Bir haftalık haber arişivine erişim olanağı sağlayan Haberyerim etkinlikleri de kullanıcılarına iletmeyi planlıyor.

Özellikle farklı bölgelere yapılacak ziyaretlerde faydalı olacağını düşündüğüm Haberyerim, şimdilik 20 kaynaktan aldığı haberleri işliyor ve Facebook ve iPhone uygulaması olarak da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Haber kaynaklarının konum bilgisi ile toplandığı bir merkez olma hedefindeki uygulama küreselleşme ile kaybettiğimiz yerel haber arayışına bir çözüm olabilir. Zira bugün yerel haber sitelerinin dahi küresel haberlere yer verdiğini görebiliyoruz.

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki teknokentte yer alan Invio önümüzdeki dönemde farklı teknolojilerle daha iyi bir hizmet sunmak istiyor. Talep gelmesi halinde elindeki veriyi API üzerinden diğer geliştiricilere açmayı da düşünüyor.

Çalışanlarının yeni fikirlerini takip ve teşvik eden Invio, henüz bir gelir modeli/beklentisi olmayan Haberyer.im’i de bu kapsamda bizimle paylaştı ve Android kullanıcılarının ilgisini bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.