Dünya internetinin yüzde 35'ini taşıyan Akamai Türkiye pazarında

Dünya internetinin yüzde 35'ini taşıyan Akamai Türkiye pazarında

70 milyonu aşkın nüfusuyla her alandaki tüketim için önemli bir pazar haline gelen Türkiye, internet kullanımındaki yükselişi ile bu kez bir başka dünya devini ağırlıyor. 2011 itibariyle küresel internet trafiğinin yaklaşık yüzde 35’ini üzerinde taşıyan Akamai artık ülkemizde de hizmet verecek.

Dünya üzerinde 70’ten fazla ülkede, 2000’e yakın ağda (network) yer alan CDN* hizmeti veren Akami 100.000’den fazla sunucu ile Facebook, Microsoft, Amazon, Apple, Twitter, Adobe, Beyaz Saray, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin tüm birimleri ve daha bir çok önemli yapıya hizmet veriyor.

2012 senesi itibariyle BrandaCMG/Istanbul ile Türkiye pazarına giriş yaptığını öğrendiğimiz Akami, 1996'da MIT ilk adımları atılan ve 1998 senesinde ticari bir yapıya bürünmüş. Ekim 1999’da NASDAQ'a hisselerini açan şirket 2010 senesinde 1,03 Milyar USD ciro kazanmış.

Brightcove ve TrendOne firmalarının Türkiye çözüm ve iş ortağı olan BrandaCMG, Akamai'nin Türkiye'de ilk olarak özellikle bankacılık, medya, internet yayıncılığı, e-ticaret ve havacılık gibi sektörleri hedeflediğini aktarıyor.

Adı Hawaii dilinde “zeki, akıllı” anlamına gelen Akamai, 2011 yılında Türkiye pazarına giriş yaptığını paylaştığımız online video  platformu Brightcove’un da altapısını sağlıyor.

Sizlerle Haziran 2010'da paylaştığımız rapora göre Akami sunucu sayısı bakımından dünya çapında Google ve Intel'in ardından 3. sırada geliyordu. Bugünkü durumu bilmiyoruz ama Türkiye pazarının Akamai için önemli bir potansiyeli olduğuna şüphe yok.

Diğer yandan Akami'nin sunduğu raporlarla pazara bir şeffaflık kazandıracağını da söyleyebiliriz. Akamai Kasım 2011'de Türkiye'de ortalama internet hızının 2,7 Mbps olduğunu açıklamıştı.

*Content Delivery Network (CDN) olarak adlandırılan, basitçe Internet üzerinde herhangi bir verinin (metin, ses, video, şifrelenmiş veri vb.), veriyi talep eden son kullanıcıya talep anında en yakın, en uygun, en verimli noktadan ve en güvenli şekilde ulaştırılmasını sağlayan altyapı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.