Zynga'dan 210 milyon dolarlık yeni satın alma: OMGPOP

Zynga'dan 210 milyon dolarlık yeni satın alma: OMGPOP

Büyük balık küçük balığı yer sözü artık Zynga için de geçerli. Borsaya açılan, milyonlarca kişiye hitap eden Zynga, artık yoluna satın almalarla devam ediyor. Daha önce yıldızı parlayan şirketleri satın alan Zynga, şimdi de Draw Something adlı çizim oyununu üreten OMGPOP şirketini satın aldı.

Anlaşmayla ilgli söylentileri dünya bloglarıyla beraber biz de paylaşmıştık. Ancak taraflardan resmi açıklamalar gelmemişti. Nihayet dün OMGPOP'un hem de Zynga'nın resmi bloglarında açıklama yayınlandı. Zynga'yla anlaştıklarını açıkladı. Yapılan anlaşma toplamda 210 milyon dolara tekabül ediyor. Zynha bu rakamın 180 milyon dolarını nakit olarak OMGPOP'a ödeyecek. Geri kalan 30 milyon dolarsa OMGPOP ekibinin çalışma haklarının teminatı olarak saklı tutulacak.

Satın almalarda en büyük problem çalışanların durumu oluyor genelde. Bu noktada Zynga, OMGPOP'un kadrosunu bozmayacağını belirtmekte fayda var. Şirketin tüm çalışanları Zynga kadrosuna katılacak. OMGPOP CEO'su Dan Porter ise Zynga New York'un Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek.

OMGPOP'un yıldızının 6 hafta önce parladığını ifade edebiliriz. Şirketin Draw Something adındaki çizim tabanlı oyunu OMGPOP'u deyim yerindeyse şaha kaldırdı. OMGPOP'un, Draw Something'e kadar 20 milyon üyesi bulunuyordu. iOS ve Android için yayınlanan uygulama 35 milyon kişi tarafından indirildi ve 1 milyar çizim yapıldı.

Satın almanın etkileri Zynga'nın hisse senetlerinde de görüldü. Şirketin hisseleri, açılmadan sonra yüzde 2.4 oranında arttı. Bu artışla beraber şirket 254 milyon dolar değer kazanmış oldu. Zynga'nın attığı adımlar borsaya olumlu olarak yansıyor. Borsaya açıldığı ilk günlerdeki zararını kapatan şirket, özellikle satın almalarla değerini arttırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.