Comscore: Mynet Youtube'u dördüncülüğe itti

Comscore: Mynet Youtube'u dördüncülüğe itti

Comscore Türkiye'nin 2012'nin ilk ayı için paylaştığı 'en çok ziyaret edilen 20 web sitesi' raporunu hatırlıyorsanız şaşırmaya hazır olun. Şubat ayı raporunda ciddi değişiklikler var.

Şubat ayı verilerinde ilk dikkatimizi çekentoplam internet kullanıcı sayısının düşmüş olması. Geçen aya göre 140 bin kullanıcı internete uğramamış ve aylık internet kullanıcı sayısı 23,29'a gerilemiş.

Ocak ayına göre ilk iki sıra değişmemiş ama 3. sıra Türkiye'nin en büyük internet portalı Mynet'in olmuş. Şubat 2012 için son yıllarda yerli bir şirketin ilk 3'e girdiği nadir aylardan biri diyebiliriz.

Hem ilk sıradaki Google.com.tr'nin hem de Facebook'un aylık tekil ziyaretçi sayısı artarken günlük ziyaretçi ortalamaları düşüş göstermiş. Facebook'ta ziyaret başına geçirilen süre de düşmüş.

Mynet ise aylık 13,1 milyon ziyaretçiden 17 milyona çıkmış ve erişim oranını yüzde 55,9'dan yüzde 73,3'e yükseltmiş. Youtube ise her iki ortalamada da gerilemiş ve 4. sıraya düşmüş.

Live.com erişim oranında yüzde 5 civarında bir kayıpla Youtube'u takip etmiş. Geçen ay 8. sırada olan izlesene.com ise aylık tekil ziyaretçi sayısını arttırarak 6. sıraya yükselmiş. Erişim oranı yüzde 51,4 olmuş. Yeni ve tek tip tasarıma geçen Blogcu ise Blogger'ın altında kalmış.

Milliyet.com.tr, Hurriyet.com.tr'nin önündeki yerini korurken MSN.com ilk 20'den düşmüş, haberler.com ve gezginler.net ise son iki sıradan listeye girmiş. Twitter da geçen aya göre 200 bin tekil ziyaretçi kaybetmiş ve 2 sıra yükselmeyi başarmış ve karşımıza geçtiğimiz aylardan epey farklı bir tablo çıkmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.