Paypal ve ödeme sistemlerinin geleceği [video]

Paypal ve ödeme sistemlerinin geleceği [video]

İnternet ve teknoloji her şeyi kendi düzlemine çeken bir mıktanıs gibi. Yaşatacağı en büyük değişimlerden biri de şüphesiz nakit akışı üzerine olacak ve Paypal bu konuda şimdiye kadar attığı en büyük adımlardan birini atıyor.

Ödeme sistemlerini akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar üzerinden tamamen esnek bir hale sokmaya hazırlanan Paypal'in ilk hedefi internette başladığı hikayesini fiziksel mağazalara taşımak. Bu geçiş 'click to brick' olarak adlandırılabilir mi bilmiyorum ama Paypal'in niyeti mağazalardaki ödeme cihazlarına dahili olarak da yerleşmek. Hatta tamamen kullanıcı kontrolünde satın alma yapılabilmesini sağlamak.

100 milyon aktif üyesi olan Paypal hem büyük hem de küçük mağaza ve dükkanlara girmek için zaten dijital olan nakit hesaplarımızı kullanacak. Bunu yaparken çeşitli yenilikler sunacak. Mobil ödeme alanında attığı adımları gerçek hayatın içine katacak.

Paypal'in SXSW'da anlatacağı bu yenilikler arasında, Paypal üzerinden mağazada alışveriş yaptıktan 1 hafta içinde ödeme biçimini değiştirme hakkı, ürün ve hizmet içerikleriyle satış öncesinde liste oluşturabilme, indirim ve kuponlara konum tabanlı erişim, kategori temelinde hesap ödeme kuralı oluşturabilme gibi özellikler bulunuyor.

2000'li yılların başında gerçek hayattan bazı uygulama ve faaliyetlerin internete de taşınmasına şahit olduk. Önümüzdeki on yıllar bu değişimin tersini de yaşatacak gibi. 2012 yılında ödeme sistemlerinin Türk e-ticaret pazarında öne çıkacağı düşünülüyor. Google'ın da işin içinde olduğu mobil cüzdan dünyası önümüzdeki yılların en önemli alanlarından biri olacak.

Geçtiğimiz hafta içinde Bump'ın (iki akıllı telefonu birbirine yaklaştırarak kartvizit değişimini sağlayan mobil uygulama) para transferi için kullanılabilmesini konuşmuştuk. Aşağıda Paypal'in gelecekte buna izin vereceğini görebilirsiniz.

Videoda daha ne olabilirdi derseniz, müşterinin elinde tuttuğu ürün için yakın saha iletişimi (NFC) teknolojileri ile özel bir indirim sunulabilirdi ve barkod okuma ile o kıyafetin başka bir arkadaşında olup olmadığı belirtilebilirdi. Daha fazlasını videoyu izledikten sonra siz düşünün.

https://www.youtube.com/watch?v=V7q1jx8mYi8?version=3&hl=en_US&rel=0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.