Marvel'dan arttırılmış gerçeklik uygulaması

Marvel'dan arttırılmış gerçeklik uygulaması

Türkiye'de henüz çok fazla yaygın olmasa da yurtdışında etkileşimli Arttırılmış Gerçeklik uygulamalarını billboardlarda, dergi sayfalarında görmek mümkün. Şimdi de Marvel, AR uygulamalarını devreye sokuyor.

Marvel AR uygulaması ile siz çizgi romanınızın sayfalarını çevirirken Iron Man, Thor, Captain America, Spider-Man, Wolverine, Hulk ve diğer kahramanlar çizgi romanlardan 3 boyutlu şekilde dışarı fırlayacak! Marvel karakterlerini Android ve iOS cihazların ekranlarına getirecek uygulamanın ilk örneği Nisan ayında Avengers vs. X-Men ile devreye girecek.

Marvel'ın tek yeniliği elbette ki Arttırılmış Gerçeklik uygulaması değil. Marvel, iOS ve Android için geliştirdiği uygulamalar aracılığı ile, çizgi romanların çıktığı günle eş zamanlı olarak bunları dijital ortamlarda da çizgi roman meraklılarının beğenisine sunacak.

Uygulamalar ücretsiz olarak indirilebiliyor olacak. Bununla da bitmiyor; ücretsiz içeriğin yanı sıra yeni çıkan yayınlar da çizgi roman dükkanlarına ve mağazarala düştüğü aynı gün dijital ortam üzerinden satın alınabilecek.

Marvel ReEvolution adını taşıyan bu yenilik, dijital medya ile konvansiyonel medyanın birbiri ile uyumunu gösteriyor. Basılı yayıncılık ile ilgili endişelerin devam ettiği bir ortamda, bu yayınların AR uygulamaları ile dijitalden güç alması da yeni medya düzeninin bir cilvesi desek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.