Yeni yatırım fonu TRPE Capital büyüyen KOBİ'leri fonlayacak

Yeni yatırım fonu TRPE Capital büyüyen KOBİ'leri fonlayacak

Bir yandan girişimcileri destekleyecek kuluçka merkezlerinin sayısı artarken diğer yandan gelecekte onları büyütecek yeni yatırım fonları kuruluyor. TRPE Capital de listeye alabileceğimiz yeni bir yatırım fonu.

Uluslararası yatırımcılarla, bağımsız özel sermaye yöneticilerini buluşturmayı hedefleyen TRPE Capital'in kurucu ortakları Memet Yazıcı, Tankut İkizler ve Refiye Yazıcı. Yönetici konumundaki bu isimler 2012 sonundan önce bir ortağın daha yönetime dahil edilmesini planlıyor ve 300 ile 400 milyon TL arasında bir fon kurmak istiyor.

Eski RHEA kurucu ortaklarından olan Memet Yazıcı'dan aldığımız bilgilere göre TRPE'nin yatırım alanları teknoloji, sağlık, hizmet ve temiz ( yeşil) teknolojiler. Medya, e-ticaret ve mobil de teknoloji kategorisinde dahil.

Yatırım yapılacak şirketler ise giriş seviyesindeki girişimlerden ziyade büyüme ve yenilik odaklı, cirosu 10 milyon TL ile 120 milyon TL arasında olan KOBİ'ler. Memet Yazıcı, henüz aktif bir adımları olmasa da, giriş seviyesindeki yatırımların da akıllarında olduğunu paylaştı.

Bugünün genç girişimlerini fonlayacak kuluçka merkezlerinin sayısı azımsanmayacak bir noktaya geldi diyebiliriz. Görünen o ki, önümüzdeki dönemde üst sınıfa çıkacak girişimler de yatırımcı bulmakta zorlanmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.