Yeni iPad'in beklenen özellikleri

Tablet cihazların tarihini değiştiren iPad'in yeni modeli bu akşam hayatımıza girecek.
Yeni iPad'in beklenen özellikleri

iPad 2s - iPad 3 - iPad HDTablet cihazların tarihini değiştiren iPad'in yeni modeli bu akşam hayatımıza girecek. Artık aramızda olmayan Steve Jobs'un tanıttığı birinci nesil iPad ve onu takip eden iPad 2'den sonra gelecek modelin adı henüz bilinmiyor. Yeni iPad'i zihnimizde canlandırabilmek için çıkan güçlü söylentilerin üzerinden son kez geçelim.

Öncelikle yeni iPad'i nasıl adlandıracağımıza bir bakalım. Apple'ın iPhone'da çekinmeden kullandığı S takısı henüz iPad'e nasip olmadı. 3. nesil iPad'in S prosedüründen payını alacağı yönünde güçlü dedikodular yok. Son günlerde gelen dedikodular iPad HD üzerinde yoğunlaşıyor ama Apple'ın HD adlandırmasını tek başına kullanması da çok makul görünmüyor. Şahsi kanaatim "iPad 3" ile tanışacağımız yönünde. Çok iddialı bir iPad ile tanışmadığımız takdirde ise ismin iPad 2S olacağını düşünüyorum.

Artık üreticiler sayesinde yeni nesil mobil cihazların donanımsal özelliklerini tahmin etmek zor değil. İşlemci üreticilerinden, telefon kılıfı üreticilerine kadar bir çok kaynak merakla beklenen cihazların kimliğini gayri resmi olarak gün ışına çıkarıyor. iPad'in özellikleri konusunda gelen haberleri ise şöyle sıralanıyor;

  1. Yüksek çözünürlüklü (QXGA, 2048x1536) yeni nesil 'retina display' ekran
  2. Yeni ekranı desteklemek için daha güçlü bir pil ve buna paralel olarak biraz daha kalın bir tasarım (ama kenarları daha ince)
  3. Çift çekirdekli A5 işlemci (bir ihtimal 4 çekirdekli A6 işlemci)
  4. Yüksek hızda mobil veri alışverişi için 4G (LTE) desteği
  5. Yeni, daha güçlü bir akıllı iPad kılıfı (smart cover)
  6. Şu anki iPad 2 ile aynı ya da yakın fiyat etiketi
  7. Tabii ki akıllı sanal asistan Siri

Bu özelliklerden hangilerinin gerçeği yansıttığını bu akşam Türkiye saati ile 20:00'da başlayacak etkinlikte öğreneceğiz. Asıl merak ettiğimiz Apple'ın beklenmedik bir özellik veya ikinci bir cihaz tanıtım tanıtmayacağı. Tabii sahneyi kimin alacağını da merak ediyoruz.

Şimdilik aşağıda yeni iPad'in donanımını gösterdiği iddia edilen videoyu izleyin, 8 saat sonra gerçekleri birlikte göreceğiz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.