Chrome kullanıcıları 'sudoku'da daha başarılı

Chrome kullanıcıları 'sudoku'da daha başarılı

Online puzzle web sitesi Calcudoku'nun verilerine göre, Google Chrome internet tarayıcısını kullanan kullanıcıların 'sayısal zekaları' daha güçlüymüş.

2010 ve 2011 yıllarına ait kullanıcı verilerini toplayan şirket bunları internet tarayıcılarına göre ayrıştırarak yayınladı. Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Google Chrome arasındaki karşılaştırmalar Chrome kullanıcılarının bulmacaları diğer tarayıcı kullanıcılarına göre daha hızlı çözdüklerini gösteriyor.

IQ seviyesi ve internet tarayıcısı seçimi arasındaki bağ ile ilgili olarak çeşitli araştırmalar yapılıyor olsa da, Calcudoku'nun gerçek veriler sunarak açıkladığı bu araştırma Chrome kullanıcılarının 'daha zeki' oldukları sonucuna varılmasını sağlıyor.

Analizler sonucunda Chrome kullanıcılarının, Internet Explorer ve Firefox kullanıcılarına nazaran daha hızlı problem çözme becerisine sahip oldukları açığa çıkması Google'ın kurucularından olan Larry Page'in de dikkatini çekmiş gibi gözüküyor. Google+ sayfası üzerinden mevzubahis araştırma sonuçlarını yayınlayan Google kurucusuna diğer internet tarayıcılarını kullananlarca tepki gösterilir mi bilinmez ama Chrome'un hızla büyümeyi ve pazar payını arttırmayı sürdürdüğü kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.