Samsung internet tabanlı mesajlaşma servisi ChatOn'u Web'e taşıdı

Samsung internet tabanlı mesajlaşma servisi ChatOn'u Web'e taşıdı

İnternet tabanlı mesajlaşma uygulamaları GSM şirketlerinin SMS gelirlerine göz diktiği başladığını paylaşmıştık. Kullanıcıların akıllı telefon alır almaz ilk indirdikleri programların başında gelen bu uygulamalar web ile uyumlu hale gelmeye başlıyor.

Bunun ilk örneklerinden birini Apple'ın iMessage uygulamasıyla gerçekleşti. Samsung, internet tabanlı kısa mesaj servisi ChatOn'u mobil cihazlardan sonra web ortamına da taşıdı. Böylece ChatOn kullanıcıları, uygulamayı tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarının yanı sıra web üzerinden de kullanabilecek.

Apple iMessage ile aynı uygulamayı Mac OS X: Mountain Lion uygulamasıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara taşımıştı. Ezeli rakip bu iki şirketin yarışmaları için yeni bir kulvar daha açılmış oldu. Ancak her iki uygulamayı da test ettik. Mesajlaşma konusunda iMessage'ın bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

ChatOn'un iOS dahil bütün mobil işletim sistemlerinde çalışıyor olması önemli bir özellik. İşletim sistemleri arasında çapraz olarak mesaj gönderimi yapılabiliyor. Örnek vermek gerekirse, iPhone üzerinden Andriod cihazlara mesaj gönderilebiliyor.

ChatOn'un Web arayüzünü aşağıda inceleyebilirsiniz.

Akıllı cihazlar için ChatOn uygulamasının videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.