Twitter'ın iPhone ve iPad uygulamalarına Türkçe desteği geldi

Twitter'ın iPhone ve iPad uygulamalarına Türkçe desteği geldi

Hızla kullanıcı sayısını arttıran mikroblog ağı Twitter, geçen sene Mart ayında güncellenerek gelirlerini artıran iş modelini hayata geçirmişti. Bu güncellemeyle birlikte web sayfasındaki bazı eksiklikler de giderildi. Ancak akıllı mobil cihaz uygulamaları kullanıcıların canını sıkan bazı eksikler yer alıyordu.

Ancak Twitter'ın blogunda paylaştığı haber, özellikle Türkiye'deki iOS kullanıcılarını memnun edecek cinsten. Yeni güncellemeyle iPad ve iPhone'a sahip olan Twitter kullanıcıları, uygulamayı Türkçe kullanmaya başlıyor. Türkiye'deki Twitter kullanıcı saysının hızla artması şirketi harekete geçirdi yorumunu yapmak mümkün.

Güncellemede Türkçe dil desteğinin yanı sıra profil sayfalarının ve gönderilen iletilerin kopyalanıp yapıştırılabilmesi gibi başka  özellikler de yer alıyor. Kendi adımıza yorum yapacak olursak, Twitter iPad ve iPhone uygulamasında en çok aradığımız özelliklerden birisi 'kopyala-yapıştır' idi.

Güncellemede ayrıca kısayolların artması, yazı karakter boyutlarının ayarlanabilmesi ve direkt mesaj uygulamasının geliştirilmesi gibi birçok yenilik de bulunuyor.

Twitter iPad uygulaması güncellemesinin iPhone'da çok farklı olduğunu söylemek mümkün değil. Güncellemeyle hemen hemen aynı özellikler iPad'de de bulunuyor. Ancak iPad uygulaması hala yeni arayüzüne kavuşmuş değil.  'Interactions' yani 'Bağlan' sekmesi iPad uygulamasında bulunmuyor.

Güncelleme sadece iOS kullanıcıları için geçerli değil. Twitter Android uygulaması da güncellendi. Android'ler için yayımlanan güncelleme, Twitter uygulamasının Ice Cream Sandwich versiyonlu cihazlarda çalışabilmesini sağlıyor.

iPad ve iPhone cihazları için Twitter güncellemesini buradan, Android güncellemesi ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.