Twitter küçük şirketler için reklam servisini açıyor

Twitter küçük şirketler için reklam servisini açıyor

Twitter’ın iş modeli uzun zamandan beri tartışılan bir konu. Ancak kısa bir süre tasarım değişiklğine giden şirket yeni iş modellerini oluşturmaya devam ediyor. Son olarak Twitter'ın 'marka sayfaları' Türkiye’de de yayına girmeye başladığını paylaşmıştık.

Twitter, marka olan şirketler için attığı bu adımdan sonra küçük şirketler için de reklam projesini sunmaya hazırlanıyor. Şirketin blogundan paylaştığı yazıyla duyurduğu bu proje Mart ayı sonunda uygulanmaya başlayacak.

Yeni iş modelinde Twitter'da bulunan Promoted Tweet ve Promoted Account gibi ürünler üzerinde uygulanacak. Böylece şirketler isimlerini daha fazla duyurma şansına sahip olacak.

American Express ile ortak geliştirilen proje, ilk etapta ABD’de uygulanacak. Küçük şirketleri teşvik etmek için küçük bir promosyon da mevcut. Bu projeyi kullanmak isteyen ilk 10 bin küçük işletmeye 100 dolar değerinde reklam bütçesi sağlanacak.

Twitter iş modelleri üzerine daha fazla yoğunlaşmakta kararlı görünüyor. Şirket zaten, bu konuda marka sayfalarıyla gerekli adımları atmıştı. Görünen o ki sosyal ağlar popülerliğini farklı iş modelleriyle sürdürmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.