Vodafone Smart Tab 10, günlük 1 TL'ye satışta

Vodafone Smart Tab 10, günlük 1 TL'ye satışta

Türkiye'deki mobil operatörleri dünyadaki örneklerinde olduğu gibi kendi markalarıyla çıkarttıkları akıllı telefonlar ile mobil pazarı büyütmeye çalıştıklarına özellikle geçen sene şahit olduk. Şimdi ise sıra tabletlere geldi.

Geçtiğimiz yıl Vodafone'un çeşitli ülkelerde satışa sunduğu Vodafone Smart Tab 10, bugün Türkiye'de satılmaya başlanıyor.

Smart Tab 10, adından da anlaşılabileceği gibi 10 inçlik dokunmatik ekrana sahip bir tablet bilgisayar. Bu ekran boyutu 1280 x 800 piksel çözünürlük sunuyor. Çift çekirdekli 1.2 ghz işlemci kullanan cihaz, Android 3.2 işletim sistemiyle çalışıyor. 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kameraları bulunan cihazda 720p çözünürlüğünde video çekimleri yapmak mümkün.

Mobil geniş bantta 14.4 Mbps veri alma ve  5.76 Mbps veri indirme hızına sahip Smart Tab 10, Wi-fi, Bluetooth, USB, GPS, GPRS gibi bağlantı özellikleri bulunuyor. Cihazda ayrıca USB girişi ve HDMI çıkışı da bulunuyor.

Vodafone'nun bu cihazı Türkiye'de satışa sunmasının en büyük nedenlerinden biri gençler. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın paylaştığı rakamlara göre Türkiye'deki gençlerin yüzde 87'si internete bağlanıyor. Taşınabilir bilgisayarlarla internet bağlanan gençlerin oranıysa yüzde 27. Tablet PC'lerle internete bağlanan gençlerin oranıysa yüzde 1 seviyesinin altında bulunuyor. Bu sebepten dolayı Timuray, Vodafone Smart Tab 10 cihazıyla gençlere pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade ediyor.

Tablet PC'nin fiyatı gençlere öncelikli olmak üzere 100 MB internet paketiyle günde 1 TL'ye 24 ay kontratlı kampanyayla satılacak. 26 yaşından büyük Vodafone üyeleriyse 250 MB internet paketiyle beraber aylık 49 TL'den ürüne sahip olabilecekler.

Cihazla birlikte sunulan internet paket kotalarının çok az olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü cihazın sadece güncellemeleri bile bu kotayı doldurabilir. Smart Tab 10'u satın alan kullanıcılar Wi-Fi ağırlıklı olarak internete bağlanamak zorunda kalacaklar. Ancak Vodafone'nun Türkiye'deki mobil geniş bant internet kullanım yaygınlığına katkıda bulunacağını da eklemek istiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.