comScore Aralık 2011 Avrupa internet kullanımı istatistiklerini açıkladı

comScore Aralık 2011 Avrupa internet kullanımı istatistiklerini açıkladı

Türkiye'deki internet kullanıcı sayısının hızla büyümesi son zamanların en çok konuşulan konularından. Bu iddia birçok kez resmi ağızlardan da dile getiriliyor. Bu iddayı güçlendirecek bir veri de araştırma şirketi comScore'dan geldi.

comScore'un Aralık 2011 araştırmasına göre Türkiye'de dahil olmak üzere Avrupa'da toplam 381 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer noktaysa ziyaretçi başına internette geçirilen süre ve sayfa görüntüleme sayısı oldu.

Türkiye Avrupa tekil ziyaretçi sayısı sıralamasında altıncı sırada yer alıyor. comScore'a göre Türkiye'de 15 yaş üstü 23.3 milyon tekil internet kullanıcısı var. Tekil ziyaretçi konusunda Türkiye sıralamanın üst kısımlarında değil. Ancak Türkiye, ziyaretçi başına internette geçirilen zaman konusunda listede birinci sırada yer alıyor. Türkiye'deki ziyaretçiler internette ayda ortalama 33.7 saat zaman geçiriyor. Sayfa görüntüleme konusundaysa Türkiye listenin yine birinci sırasında yer alıyor. Türkiye'deki internet kullanıcıları ortalama 3 bin 974 sayfa görüntülüyor.

Araştırmada Avrupa'daki online bankacılığa da yer verilmiş. Bu araştırma sonuçlarına göre en fazla online bankacılık Hollanda'da kullanılıyor. Hollanda'daki internet kullanıcılarının yüzde 63'ü banka işlemlerini internetten yapıyor. İkinci sıradaysa Fransa yer alıyor. Bu ülkedeki internet kullanıcılarının yüzde 59'u online şubeleri kullanıyor.

En çok kullanılan bankalar sıralamasındaysa Hollanda merkezli şirket olan ING Bank ilk sırada yer alıyor. Bankanın Aralık ayında yaklaşık 11 milyon ziyaretçisi bulunuyor. İkinci sırada yaklaşık 10 milyon ziyaretçi sayısıyla Credit Agricole yer alırken, üçüncü sırada Lloyds Banking Group bulunuyor.

Online bankacılık listelerinde Türkiye ve Türkiye'deki bankalar yer almıyor. Ancak Türkiye'de online bankacılık kullanımını arttığını paylaşmıştık. Eğer bu büyüme devam ederse, Türkiye'nin online bankacılık sektörü listelerine kısa zaman sonra girmesini bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.