Android'e yeni bir Siri alternatifi daha geliyor: Utter!

Android'e yeni bir Siri alternatifi daha geliyor: Utter!

Google Apple’ın kişisel asistanı olan Siri’ye karşı çalışmalarını hızlandırdığını ve bu çevrede bir satın almayla Alfred uygulamasını Android Market’e soktuğunu paylaşmıştık.

Google’ın tam anlamıyla Siri’ye rakip çıkarmak konusunda hırslı olduğunu söyleyebiliriz. Neden  mi? Çünkü Android Market’e yeni bir kişisel asistan daha giriyor. Yeni kişisel asistanın ismi Utter!

Bilindiği üzere Android'in sesli komut sistemi kısıtlı alanda kullanılabiliyordu. Özellikle üçüncü parti uygulamalarda sesli komut sistemleri çalışmıyordu. Ancak üçüncü parti uygulamalarının Utter!'ı desteklemesiyle bu uygulamalarda sesli komut sistemi kullanılmaya başlanabilecek.

Utter'ın ilginç özelliklerinden biri de uygulamalar arasında kombinasyon yapabilmesi. Örneğin tren bileti alacaksınız. Tren biletinin ücretini euro cinsinden öğreniyorsunuz. Bunu TL olmasını hesaplamak istiyorsanız, hesap makinesine sesli komutla geçip kuru göre hesaplayabiliyorsunuz.

Utter şu anda test aşamasında ve Android Market'lerde yayında değil. Bu sebepten dolayı uygulamının fiyatı da belli değil.

Utter! uygulamasının Türkiye Android Market'e girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Ancak Türkiye'deki Android kullanıcılarının yoğun ilgi göstereceğini söyleyebiliriz. Phandroid.com sitesinin test ettiği Utter! uygulamasının videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.